Oliko kyse verikostosta? Oulun vesitorniampumisesta syytetty mies ampui veljensä surmaajaa neljästi – avasi tulen heti uhrin pysäköityä pyöränsä

Oulun Puolivälinkankaan tapon yrityksestä vaaditaan vähintään 4 vuoden ja 6 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta 1990-luvulla syntyneelle miehelle.

Syytteen mukaan mies ampui toista 1990-luvulla syntynyttä miestä kohti viisi laukausta luvattomalla pistoolilla. Laukauksista neljä osui, kaksi selän puolelle kylkiin ja kaksi vasempaan reiteen. Toinen reiteen osuneista laukauksista osui uhrin puhelimeen. Kaksi luodeista jäi uhrin keskiruumiiseen.

Laukaukset ammuttiin 10–15 metrin etäisyydeltä.

Ampuja ilmoittautui itse

Haastehakemuksesta selviää, että syytetty oli viestinyt uhrille muun muassa huumekaupassa suositun Wickr-sovelluksen avulla ja ampunut uhria heti tämän laitettua polkupyöränsä jalustalle.

Ampuja ilmoittautui poliisille itse poliisin käynnistettyä laajat etsinnät tämän löytämiseksi. Mies on tunnustanut ampuneensa uhria.

Ampujalla on aiempaa rikostaustaa, ja hänen saamistaan tuomiosta ankarin on puoli vuotta ehdollista ampuma-aserikoksesta.

Laukaukset verikosto?

MTV Uutisten tietojen mukaan tapauksen taustalla voi olla jopa verikostoksi kuvailtavissa oleva tapahtumasarja. Toukokuun alussa ammutuksi joutunut mies oli vuonna 2014 puukottanut kuoliaaksi nyt häntä ampuneen miehen veljen.

Todisteena oikeudessa käytetään syytetyn teksti-TV:n "vankikanavalla" lähettämiä uhkaavia viestejä uhrille viime vuoden huhtikuussa.

Tapauksesta on kuitenkin nostettu syytteet tapon yrityksestä, joten teon taustalla ei ilmeisesti ole sellaista vakaata harkintaa, jota murhasyyte vaatisi.  

Lue myös:

    Uusimmat