Miestä ammuttiin kaksi kertaa pumppuhaulikolla Kokkolassa – syyttäjä vaatii elinkautista: "Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä"

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta murhasta tämän ammuttua Kokkolassa viime kesäkuun alussa tuttavaansa mökkiriidan seurauksena.

Syyttäjän mukaan miehillä oli ollut erimielisyyttä erään mökin käytöstä. Tapahtumapäivänä miesten välillä oli ollut useita puheluita, minkä lisäksi syytetty oli lähettänyt tekstiviestejä ja soittanut uhrin isälle, uhaten tappavan uhrin.

– [Syytetty] on [uhrin] isälle lähettämässään tekstiviestissä kirjoittanut, että tällä on kohta yksi poika vähemmän, syyttäjä kuvailee haastehakemuksessa.

Mies oli lisäksi soittanut tuttavalleen kertoen menevänsä ampumaan uhria ja pohtien teosta annettavaa rangaistusta.

Soitti torvea ja ampui miehen

Syyttäjän mukaan mies oli hakenut kotinsa varastosta luvatta hallussaan pitämän haulikon, ampunut sillä koelaukauksen muovisankoon ja ajanut sen jälkeen muutaman kilometrin päähän riidanaiheena olleelle mökille. Miehen veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin tapahtuneen jälkeen kaksi promillea.

Mies pysäköi auton tielle ja ilmoitti auton äänimerkillä saapuneensa paikalle. Sen jälkeen hän kaivoi aseen auton takakontista, latasi sen ja ampui tielle saapunutta uhria 10–15 metrin päästä pään ja ylävartalon alueelle. Toisen laukauksen hän ampui noin 3–5 metrin päästä uhrin selkään vasemman lavan alueelle.

Uhri kuoli saamiinsa vammoihin. Mies piilotti aseen ja auton eripaikkoihin metsään.

Syyttäjän mukaan törkeä

Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkittu ja mies osoitti päättäväisyyttä teossa ampumalla uhria toisenkin kerran. Tekoa kuvailtiin myös yllätykselliseksi hyökkäykseksi aseettoman uhrin kimppuun.

Mies on myöntänyt ampuneensa uhria kahdesti pumppuhaulikolla.

– Tappo on tehty vakaasti harkiten. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon erityisesti se, että kaksi haulikon laukausta osoittavat päättäväistä tappamistarkoitusta, teko on asianomistajan kannalta ollut yllätyksellinen eikä aseettomalla asianomistajalla ole ollut tilanteessa puolustautumismahdollisuutta, syyttäjä sanoo STT:n mukaan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja