Mainos

Epäily: Deaktivoituja aseita muutettu toimintakuntoisiksi – Helsingin poliisi takavarikoinut United Brotherhood- ja Bandidos-tutkinnoissa useita sarjatuliaseita

Helsingin poliisi tutkii United Brotherhood –rikollisjengiin kohdistuvaa törkeää huumausainerikosta ja törkeää ampuma-aserikosta. Tämän illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan järjestön huume-epäilyissä on kyse isosta määrästä amfetamiinia ja ekstaasia.

Jutussa on useita henkilöitä vangittuna. Poliisi on takavarikoinut tutkinnassa laittomia sarjatuli- ja muita aseita, joista osa on epäilyjen mukaan muutettu deaktivoiduista aseista toimintakuntoisiksi.

Poliisilla on tutkinnassa myös Bandidos-moottoripyöräkerhoon liittyvä vastaavanlainen kokonaisuus. Siinäkin kyse on epäillystä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. 

– Tutkinnat ovat kesken. Yksityiskohtia en voi tässä vaiheessa avata, rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin poliisista sanoo MTV:lle.

Rikosepäilyihin liittyen poliisi teki etsintöjä Bandidosin kerhotiloissa Helsingin Kyläsaaressa syyskuussa. Niihin osallistui useita poliisipartioita.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan kerhotiloista aseita ei löytynyt, vaan poliisi takavarikoi kymmenkunta asetta yhden epäillyn kotoa. Hänen mahdollista roolia jengissä tai kytköstä jengiin selvitetään.

Helsinki sai luvan UB-tutkintaan vuosien kiellon jälkeen

United Brotherhood-jutussa on kyse ensimmäisestä isosta UB:hen kohdistuvasta huumetutkinnasta sitten huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion vangitsemisen marraskuussa 2013.

Poliisihallitus teki neljä vuotta sitten ”linjaratkaisun”, jonka mukaan Helsingin poliisilaitoksella ei voida tutkia rikoksia, jotka voivat liittyä United Brotherhood -jengiin. Siten kaikki UB-tutkinta Helsingissä siirtyi KRP:n vastuulle.

Päätöksen taustalla oli Aarnion epäilty yhteistyö entisen UB-pomon Keijo Vilhusen kanssa. Molemmat tuomittiin käräjäoikeudessa pitkiin vankeusrangaistuksiin niin sanotussa tynnyrijutussa. Huumejuttua puidaan parhaillaan hovioikeudessa.

Nyt Helsingin poliisi on saanut taas luvan UB-tutkintaan.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.