Janne Tranbergiin ja Niko Ranta-ahoon liittyvä poikkeuksellisen iso huumerikoskokonaisuus ratkeamassa – tapauksessa lukuisia epäiltyjä: "Ei tällaisia tule vastaan läheskään joka vuosi"

5:11
MTV Uutiset kertoi jo aiemmin rikosepäilyjen välisistä kytköksistä.

Helsingin poliisi kertoo, että sillä on loppusuoralla tutkinta huumejutussa, jota se kuvailee poikkeuksellisen suureksi.

Kokonaisuudessa on kymmeniä epäiltyjä, joista esitutkinnan aikana on ollut ja on yhä lukuisia ihmisiä vangittuna. Yhtä epäiltyä esitetään käräjäoikeudessa lähipäivinä vangittavaksi, tiettävästi törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi alkoi viime vuoden syksyllä ja tämän vuoden alussa tutkia kahta eri huumejuttua, jotka on sittemmin yhdistetty samaksi kokonaisuudeksi.

– Tutkinnan edetessä kävi ilmi pieniä viitteitä siitä, että nämä ovat samaa kokonaisuutta, ja asia sitten vahvistui, kertoi yksi tutkinnanjohtajista, rikoskomisario Toni Uusikivi torstaina STT:lle.

Poliisi tutkii juttua muun muassa törkeinä huumausainerikoksina ja on tehnyt useita takavarikoita.

– Tutkinnan tässä vaiheessa en voi kertoa tarkemmin esimerkiksi takavarikoitujen huumausaineiden määrästä. Rikoskokonaisuus on kuitenkin poikkeuksellisen iso, eikä tällaisia tule vastaan läheskään joka vuosi, Uusikivi sanoi tiedotteessa.

Uusikivi ei torstaina kommentoinut STT:lle esimerkiksi, epäilläänkö jutun liittyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mitä mahdollisia muita rikosnimikkeitä jutussa on kuin huumerikoksia tai mistä huumausaineista on kyse.

Poliisin tavoitteena on, että esitutkinta valmistuu tämän vuoden puolella.

Poliisi ei vahvista epäiltyjen taustoja

Poliisi kertoi lokakuussa, että se alkoi alkuvuonna tutkia isoa huumeisiin liittyvää kokonaisuutta, jossa on tehty useita takavarikoita. Jutussa on useita epäiltyjä. Uusikivi ei myöskään lokakuussa kertonut epäillyistä tietoja.

– Tarkemmin sitä en voi kommentoida tutkintaa vaarantamatta, Uusikivi sanoi STT:lle tuolloin.

Päivää aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa oli vangittu poissaolevana liivijengi Cannonballin entinen johtohahmo Janne "Nacci" Tranberg epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta. Poliisia pitkään pakoillut mies oli juuri saatu kiinni Espanjassa.

Kesällä puolestaan tuli ilmi suuri huumerikosepäilyihin liittyvä vakuustakavarikko, kun Helsingin käräjäoikeus määräsi jopa neljä miljoonaa euroa liikemies Niko Ranta-ahon omaisuutta vakuustakavarikkoon. Ranta-ahoa on epäilty törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Lokakuun puolivälissä syyttäjä vahvisti MTV:lle ja STT:lle, että Cannonballin entisen johtohahmon Tranbergin uudet rikosepäilyt kytkeytyvät samaan tutkintakokonaisuuteen liikemies Ranta-ahon rikosepäilyjen kanssa.

Heinäkuussa useat mediat puolestaan uutisoivat Helvetin enkeleiden johtohahmona pidetyn miehen vangitsemisesta epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Rikosepäilyt ajoittuvat viime vuodelle ja tälle vuodelle.

Juttua täydennetty 28.11.2019 kello 15:08.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja