Helvetin enkelit organisoi massiivista huumeiden salakuljetusta Suomeen, epäilee poliisi – tutkinta nyt valmistunut

2:49
Helvetin enkeleitä vangittiin keväällä Suomessa ja Hollannissa ison huumejutun takia – asiaa puitiin Rikospaikka-ohjelmassa. Katso video yltä.

Kaakkois-Suomen poliisi on saanut valmiiksi laajan Helvetin enkeleihin liittyvän esitutkinnan. Asia siirtyi syyteharkintaan eilen.

Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan. Tiedotteessa ei jostain syystä mainita liivijengiä nimeltä, mutta aiemmin on uutisoitu, että Kaakkois-Suomen poliisin tutkima suuri huume- ja väkivaltarikosvyyhti liittyy nimenomaisesti Helvetin enkeleihin.

Poliisi uskoo, että jengi on ollut mukana laajamittaisessa huumeiden maahantuonnissa ja organisoinut aineiden jälleenmyyntiä ja kätkemistä Suomessa.

Poliisi epäilee, että jengin organisoimana tuotiin maahan viime vuoden aikana suuri määrä kokaiinia, amfetamiinia ja ekstaasia. Kaksi Suomeen matkalla ollutta huume-erää takavarikoitiin ulkomailla.

Toinen Suomeen matkalla ollut huume-erä pysäytettiin Ruotsissa ja toinen Saksassa. Ruotsin lastista löytyi yli 40 000 ekstaasitablettia, lähes 4 kiloa amfetamiinia ja noin 200 grammaa kokaiinia. Saksassa haaviin jäi yli 17 kiloa amfetamiinia.

Poliisi uskoo, että liiga sai tuotua maahan kaksi muuta erää, joissa epäillään olleen molemmissa noin 40 000 ekstaasitablettia, 4 kiloa amfetamiinia ja 200 grammaa kokaiinia.

Yli 10 ihmistä ollut vangittuna

Poliisi kertoi tutkinnassa olleesta laajasta rikosvyyhdistä ensimmäisen kerran noin vuosi sitten.

Tuolloin poliisi oli tehnyt kotietsintöjä 13 eri paikassa Lappeenrannassa, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Helsingissä. Etsinnöissä löydettiin poliisin mukaan huumeita, ampuma-aseita, kilokaupalla räjähteitä.

Etsintöjä ja kiinniottoja tehtiin myös tammikuussa. Tuolloin poliisi otti kiinni useita henkilöitä.

Etsintöjä tehtiin muun muassa helsinkiläisessä ravintolassa, josta takavarikoitiin huumeita sekä Lappeenrannassa toimivan moottoripyöräkerhon tiloissa, mistä niin ikään löydettiin huumausaineita.

Poliisitutkinnan aikana tapaukseen liittyen on ollut vangittuna kaikkiaan 12 ihmistä. Vangittujen lisäksi tapauksessa on ollut tutkinnan aikana pidätettynä tai kiinniotettuna 25 ihmistä.

Huumevyyhdin lisäksi poliisi on tutkinut Lappeenrannassa toimivan Helvetin enkelit -jengiiin liittyviä väkivaltarikoksia. Vakavin niistä on poliisin mukaan vuoden 2019 keväällä tapahtunut törkeä pahoinpitely, jossa 14 jengiläistä hakkasi yhtä henkilöä astaloin toisen jengin kerhotilojen liepeillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja