"Epäilty on nuori, vasta lapsi" – Oulun poliisi on erittäin huolestunut rasismimotiivista kauppakeskuspuukotuksissa

Rikostoimittajat: Äärioikeistotaustainen mies puukotti lasta Oulussa 10:05
MTV:n Rikostoimittajat keskustelivat aamulla Oulun väkivallanteoista.

Poliisi on lisännyt läsnäoloaan Oulun keskustassa entisestään kauppakeskuspuukotuksien jälkeen. Mahdollinen rasismi väkivallantekojen taustalla huolestuttaa poliisia.

– Tilanne on erittäin huolestuttava, jos tässä eilisessä puukotuksessa rasistiset motiivit vahvistuvat, sanoo rikostorjuntasektorin johtaja, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Valkeassa tapahtui myöhään tiistai-iltana puukotus, jota poliisi tutkii tapon yrityksenä. Poliisi epäilee, että alaikäinen poika puukotti useita kertoja alle kolmekymppistä ulkomaalaistaustaista miestä ylävartaloon.

Epällyn alustavassa puhuttelussa on ilmennyt viitteitä, että puukotuksessa olisi ollut rasistinen motiivi.

Näkyvää partiointia

Rasistista motiivia poliisi epäilee myös viime torstaina samassa kauppakeskuksessa tapahtuneessa teossa, jossa 33-vuotias äärioikeistotaustainen mies puukotti yllättäen takaapäin 12-vuotiasta poikaa ja yritti puukottaa hänen 14-vuotiasta kaveriaan.

– Elisessä puukotuksessa epäilty tekijä on nuori, vasta lapsi. Jos tällaisia alkaa enemmän ilmaantua, tämä on huolestuttava ilmiö, Kiiskinen sanoo.

Kiiskisen mukaan poliisi on ollut näkyvästi läsnä jo ennen kauppakeskuspuukotuksia Oulun keskusta-alueella. Torstain lapsipuukotuksen jälkeen poliisi lisäsi entisestään läsnäoloaan keskustassa.

Nyt Oulun poliisi aikoo partioida vielä entistäkin näkyvämmin Oulun keskustassa.

– Ihmisten turvallisuudentunne on varmasti nyt heikentynyt ja poliisi pyrkii läsnäolollaan tuomaan sitä turvallisuudentunnetta takaisin parhaan kykynsä mukaan, Kiiskinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat