"Verta oli todella paljon" – näin silminnäkijä kertoo 12-vuotiaan pojan puukotuksesta

Oulun puukottajalla uusnatsitausta 3:30
Oulun puukottajalla on uusnatsitausta – tämä hänestä tiedetään.

Oulun viime torstainen keskellä vilkasta arki-iltaa tapahtunut 12-vuotiaan pojan puukotus järkytti myös useita tahattomasti silminnäkijöiksi joutuneita ohikulkijoita.

MTV Uutisten tavoittaman silminnäkijän mukaan tilanne ei aluksi vaikuttanut lainkaan vakavalta.

– Ihmiset ei oikein tajunnut, että mitä siinä tapahtuu. Ei kuulunut mitään huutoa ennen kuin poika huusi apua puukotuksen jälkeen. Ihmiset käyskenteli rauhallisesti ohi, eivätkä tajunneet kuinka vakava tilanne oli, kertaa silminnäkijä.

MTV Uutisten haastattelema paikallaolija oli ystäväänsä tapaamassa Oulun keskustassa ja heidän oli tarkoitus mennä kauppakeskus Valkeaan ravintolaan. Silminnäkijä tuli kesken tilanteen suoraan keskelle tapahtumia ja näki tapahtumat erittäin läheltä.

– Kun mentiin pääovista sisään katsoin ensin, että siinä oli joku poikien leikkimielinen pystypaini, jossa riuhdottiin vaatteita, kertoo nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä.

– Sitten näin kun käsi heilahti sinne jonnekin niskan ja kaulan seudulle ja heti perään joku lähti pinkomaan siitä samantien pois. Siinä oli paljon väkeä edessä niin puukottaja joutui tönimään että pääsi liikkeelle. Ajattelin ensin, että olisi lähtenyt pakoon, mutta myöhemmin luin uutisista, että ilmeisesti lähti toisen pojan perään. Tätä en nähnyt kun oli niin paljon ihmisiä ympärillä.

"Verta tulee hartiasta, niskasta, suusta ja nenästä"

Puukosta osuman saanut poika ei silminnäkijän mukaan ensin näyttänyt tajuvan kuinka pahasti kävi. 

– Mutta sitten se sanoi, että se puukotti mua ja hoiperteli hetken kunnes havahtui, että verta tulee hartiasta, niskasta, suusta ja nenästä, jatkaa silminnäkijä.

Poika huusi apua paikallaolijoilta ja ystävät olivat hysteerisiä. Silminnäkijä kertoo vartijan tulleen hyvin nopeasti paikalle antamaan ensiapua.

– Ensin poika oli kyykyssä ja vartija tuli pitämään hartiaa ja niskaa, ettei se vuotaisi niin paljon ja ohjasi makuulle odottamaan apua, kertaa silminnäkijä selkeästi järkyttyneenä näkemästään.

Ambulanssin saavuttua paikalle poika nostettiin kyytiin ja toinen poliisesta hyppäsi ambulanssin rattiin ja molemmat ensihoitajat menivät ambulanssin takaosaan pojan kanssa. Paikalle sattuneet ohikulkijat ja tilanteen nähneet olivat ymmärrettävästi shokissa tapahtuneesta.

– Tapahtuman jälkeen pari tuntia pyörrytti ja oksetti. Kyllä se on vaivaamaan jäänyt kun verta tuli niin paljon ja ääni jäänyt päähän soimaan, kertaa MTV Uutisten haastattelema paikallaolija.

Veitsimies hyökkäsi yllättäen torstai-iltana Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Valkeassa yllättäen takaapäin 12-vuotiaan pojan kimppuun. Hän ehti puukottaa poikaa useamman kerran ylävartaloon. Oulun käräjäoikeus on vanginnut Juhani Sebastian Lämsän, 33, todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan 12-vuotias poika on päässyt sairaalasta kotiin ja hänen vointinsa paranee päivä päivältä. Poliisi on päässyt kuulemaan häntä tänään ja aikoo kuulla alkuviikon aikana myös toista väkivallanteon uhriksi joutunutta lasta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat