Oulun poliisi: Valkea-puukotuksen uhri jälleen ulkomaalaistaustainen – alaikäinen epäilty kertonut poliisille rasistisista motiiveista

Kauppakeskus Valkeassa taas veriteko – tältä paikalla näytti illalla 1:52
Kauppakeskus Valkeassa taas veriteko – tältä paikalla näytti illalla.

Oululaisessa kauppakeskus Valkeassa tapahtui eilen tiistaina 18. kesäkuuta hieman ennen puoli kymmentä illalla väkivallanteko, jossa mies löi toista miestä teräaseella. Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä.

Oulun poliisilla on viitteitä, että teko olisi kopioitu viime torstaina samassa kauppakeskuksessa tapahtuneesta puukotuksesta. 

– Tekotapa ja tekopaikkahan ovat likimain samat kuin viime viikon puukotuksessa. Epäilty tekijä pääsi yllätyksellisesti hyökkäämään uhrin kimppuun, käsitykseni mukaan osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, kertoo MTV:lle rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Kiiskisen mukaan epäilty tekijä oli alaikäinen, mutta täyttänyt 15-vuotta. Tämän tarkempaa ikää poliisi ei kerro.

– Uhriksi joutui alle 30-vuotias mies. Hän sai useita veitseniskuja ylävartaloon. Uhri pääsi irtaantumaan hyökkääjästä ja onnistui juoksemaan karkuun, minkä jälkeen kauppakeskuksen vartijat tai järjestyksenvalvojat ottivat tekijän kiinni.

Ensihoito vei puukotuksen uhrin sairaalaan. Uhri ei ole hengenvaarassa.

Uhri ulkomaalaistaustainen

Poliisin mukaan puukotuksen uhri on ulkomaalaistaustainen mies, joka asuu Oulussa. 

Poliisi on puhuttanut alustavasti teosta epäiltyä alaikäistä miestä.

– Hänen puhuttelussaan on tullut ilmi viitteitä rasistisesta motiivista. Epällyn mahdollinen äärioikeistotausta on toistaiseksi vielä selvittelyssä, Kiiskinen kertoo MTV:lle.

Poliisi selvittää myös sitä, oliko epäilty suunnitellut tekonsa ennalta.

Poliisi sevittää tapahtumia

Poliisi sai hälytystehtävän oululaiseen kauppakeskus Valkeaan tiistaina hieman ennen puoli kymmentä illalla. 

Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksessa on tapahtunut puukotus, jonka tekijä on vartijoilla kiinni. Paikalle meni useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikkö. 

Koska puukotuksesta epäilty on täyttänyt 15 vuotta, hän on rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Poliisi otti hänet kiinni ja selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa. 

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja teon motiivia. 

Otsikkoa korjattu klo 9.35: Aiemmin otsikossa kerrottiin, että motiivi on rasistinen. Poliisin mukaan kuitenkin alustavasti on tullut ilmi, että teon motiivi olisi rasistinen.

Lue myös:

    Uusimmat