Epäilty moninkertainen vitamiinivoro napattu Oulussa – suksiboksista löytyi yli 8 000 euron arvosta vitamiineja ja lisäravinteita

Poliisi tutkii laajaa vitamiinianastusten sarjaa. Rikoksista epäilty on tällä hetkellä tutkintavankina.

Suomalaisten myymäläketjujen myymälöistä on suunnitelmallisesti anastettu pääosin vitamiineja sekä muita luontaistuotteita. Tuotteita on anastettu pääasiassa kahdelta eri halpakauppaketjulta ympäri Suomea. Poliisi epäilee, että tuotteita on anastanut kaksi ulkomaalaistaustaista miestä vuoden 2022 ja kevään 2023 välillä usean Suomessa oleskelujakson aikana.

Poliisi epäilee miesten anastaneen luontaistuotteita ja akkuja Haukiputaalla sijaitsevasta myymälästä 23. huhtikuuta 2023. Myymälän myyjät saivat toisen miehen kiinni, mutta toinen pääsi pakenemaan lähimetsään. Kiinni jääneen miehen vaatteiden sisältä tippui pakoyrityksessä vitamiineja maahan.

Oulun käräjäoikeus vangitsi epäillyn poliisin vaatimuksesta tänään torstaina.

Poliisi kannustaa myymälöitä varovaisuuteen luontaistuotteiden asettelussa. Niiden sijoittaminen lähelle kassaa voi vähentää varkauksia. Joissakin maissa luontaistuotteet ovat myymälöissä häkkirakennelmien takana. Joissakin maissa luontaistuotteiden käyttö on suosittua, sillä ne rinnastetaan lääkkeisiin. 

Saalista säilytettiin suksiboksissa

Poliisi epäilee kiinni jäänyttä miestä ja hänen tekijäkumppaniaan yhteensä 13 eri varkaudesta seitsemällä eri paikkakunnalla. Anastuksista on kirjattu rikosilmoituksia Haukiputaan lisäksi Oulussa, Nivalassa, Kalajoella, Ylivieskassa, Kauhajoella, Lapualla ja Somerolla. Poliisin tietoon tulleissa teoissa anastetun omaisuuden arvo on yhteensä 8 422 euroa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyt ovat lainanneet Etelä-Suomessa asuvalta mieheltä auton, jolla he ovat liikkuneet eri puolilla Suomea. Auton katolla on ollut suksiboksi, jossa on säilytetty anastettuja tuotteita. Poliisi takavarikoi autosta

  • 788 purkkia tai pakettia erilaisia lisäravinnetuotteita
  • 62 pakkausta AA- ja AAA-paristoja
  • pienen määrän erilaisia hygieniatuotteita sekä kuulokkeet

Takavarikoituja tuotteita oli autossa yhteensä viisi jätesäkillistä ja viisi kassillista. Epäillyt aikoivat myydä tuotteet kotimaassaan. Molemmat epäillyt ovat maahantulokiellossa Suomeen. He ovat käyttäneet Suomessa ollessaan eri henkilöllisyyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat