Miehen epäillään varastaneen tuhansien eurojen arvosta vitamiineja – näillä paikkakunnilla tehtaili rikoksia

Ulkomaalaistaustaista miestä epäillään useista varkauksista.

Ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään anastaneen järjestelmällisesti pääosin vitamiineja sekä muita luontaistuotteita elintarvikekaupoista eri puolilta Suomea viime vuoden sekä tämän kevään aikana.

Tapaus lähti selviämään, kun mies jäi kiinni anastusrikoksesta haukiputaalaisessa kaupassa toukokuussa. Miehen vaatteiden sisältä löydettiin noin 700 euron arvosta lisäravinteita ja vitamiineja. Mies esiintyi kiinniottohetkellä väärällä henkilöllisyydellä ja hänellä oli hallussaan muualta Euroopasta anastetuksi ilmoitettu passi.

Miehen puhelimen avulla pystyttiin selvittämään hänen liikkeitään Suomessa. Lisäksi puhelimesta löytyi runsaasti kuvia anastetuksi epäillyistä vitamiineista sekä muistiinpanoja, joihin oli listattu erilaisia vitamiinituotteita. Puhelimessa oli myös valokuvia pahvilaatikoista, jotka on mahdollisesti kuvattu jossain terminaalissa. Tutkinnassa selvisi kyseisen terminaalin sijaitsevan Lappeenrannassa.

Terminaalista takavarikoitiin yhteensä 2 224 purkkia vitamiineja ja lisäravinteita, jotka oli tarkoitus lähettää eteenpäin. Varastetun omaisuuden arvo on noin 7 000 euroa.

Poliisi epäilee miestä yhtyeensä 16 eri varkaudesta 12 eri paikkakunnalta ympäri Suomea. Anastusrikoksista on kirjattu rikosilmoitus Haukiputaan lisäksi Vetelissä, Kalajoella, Kuhmossa, Mäntyharjulla, Haapavedellä, Joensuussa, Oulaisissa, Mäntässä, Rääkkylässä ja Nurmeksessa. 

Varkausrikoksien lisäksi  miestä epäillään väärän henkilötiedon antamisesta, ulkomaalaisrikkomuksesta, väärennysaineiston hallussapidosta ja luvattomasta käytöstä.

Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Rikoksesta epäilty on tutkintavankina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja