Epäillyt nuorten tyttöjen raiskaukset kuohuttavat suomalaisia: Poliisi toivoo ihmisten pitävän päänsä kylmänä: "Etteivät tartu oman käden oikeuteen"

3:37

Oulun poikkeuksellinen tutkinta epäillyistä nuorten tyttöjen raiskauksista on kuohuttanut suomalaisia. Poliisi kehottaa kansalaisia malttiin. 

– Toivomme, että ihmiset pitävät nyt pään kylmänä eivätkä tartu oman käden oikeuteen. Poliisi on hyvässä vauhdissa asian selvittämisen kanssa ja toivomme saavamme työrauhan, jotta asia voidaan tutkia perusteellisesti, sanoo tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Myös poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kehotti kansalaisia säilyttämään malttinsa.

– Oikeusvaltio toimii. Ollaan kaikki valppaana netissä, Kolehmainen kirjoitti Twitterissä.

Yhdeksän kiinni, osalla Suomen kansalaisuus

Poliisi on ottanut kiinni tapauksiin liittyen jo yhdeksän miestä ja arvioi tekijäjoukon vielä kasvavan. Kiiskisen mukaan yhtään niin sanotusti kantasuomalaista ei ole rikoksesta epäiltynä. 

– Tässä on neljää eri kansallisuutta omaavia henkilöitä kiinniotettuna tutkintavankeudessa, ja heistä osalla on Suomen kansalaisuus. Osalla heistä on asia prosessissa vielä, osa on pakolaisstatuksella, kertoo tutkinnanjohtaja Kiiskinen.

Tähän saakka Oulun poliisi on saanut selville, että kaikkiin uhreihin on saatu yhteys netin välityksellä. Nuoria, alle 15-vuotiaita tuttöjä on houkuteltu erilaisilla lahjoilla, alkoholilla tai tupakalla.

– Kun on saatu luotua yhteys ja päästy tapaamiseen, seuraukset ovat olleet pahimmillaan poikkeuksellisen törkeitä, kertoo tutkinnanjohtaja Kiiskinen.

Hän kertoo, että ilmiön takana ovat noin 20–30-vuotiaat ulkomaalaistaustaiset miehet, jotka ainakin osin tuntevat toisensa. Tutkintavankeudessa on nyt kahdeksan, lisäksi yksi on pidätettynä. Tieto epäiltyjen taustasta huolettaa myös poliisia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja