Mainos

Entiset työntekijät väittävät: Tesla irtisanoo rasismista ilmoittaneita, osa lähtenyt itse

Yhdysvaltalaista sähköautovalmistajaa Teslaa vastaan on nostettu jo toinen kanne liittyen tummaihoisten epäasialliseen kohteluun.

Kolme entistä Teslan työntekijää on jättänyt tämän viikon alussa kanteen oikeusistuimeen Kaliforniassa. Kanne koskee kolmen afrikkalaisamerikkalaisen miehen kokemaa rasismia ja häirintää Teslan autotehtaalla.

Miesten mukaan häirintä näkyi esimiesten ja työntekijöiden loukkaavana ja rasistisena puheena sekä piirroksina.

Owen Diaz, Demetric Diaz ja Lamar Patterson kertovat, että he ilmoittivat jatkuvasta rasistisesta käytöksestä muille yhtiön esimiehille sekä rekrytointiyrityksiin, joiden kautta he olivat saaneet työpaikan tehtaalla. Rasismiin ei miesten mukaan kuitenkaan puututtu.

Demetric Diaz uskoo, että rasistisesta käytöksestä ilmoittaminen johti hänen potkuihinsa. Owen Diaz irtisanoutui, kun Teslan johto ei tehnyt mitään pitkään jatkuneelle rasismille.

Teslan edustajan mukaan yritys ei saanut yhtään ilmoitusta työntekijöiden kohtaamasta rasismista. Yksi esimiehistä oli saanut valituksen, mutta siinä ei mainittu rasismista mitään, vaan se koski toisen työntekijän aggressiivista käyttäytymistä.

Kanne ei ole ensimmäinen, joka Teslaa vastaan on nostettu rasistisesta häirinnästä. Ensimmäinen nostettiin vuoden alussa, samoin tummaihoisten kohtelusta.

Teslalla on viimeaikoina myllännyt muutenkin: vastikään Tesla irtisanoi satoja työntekijöitään. Syynä oli irtisanottujen työntekijöiden viimeaikainen huono suoriutuminen työpaikalla.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.