Entinen Salkkarit-tähti tilittää blogissaan talousahdingostaan: työt pyyhkiytyivät kalenterista yhdessä päivässä ja sijoitusten arvo syöksyi rajuun alamäkeen

7:15
Professori vastaa, miten kova isku koronavirus on taloudelle

Salatut elämät -sarjasta tuttu Jasmin Hamid bloggaa sijoittamisesta. Uudessa kirjoituksessaan hän kertoo, kuinka koronakriisi iski hänen talouteensa toden teolla.

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Jasmin Hamid on viime aikoina kertonut avoimesti innostuksestaan sijoittamiseen Hyvän päivän varalle -nimeä kantavassa blogissaan. 

Maailmalla jylläävä koronapandemia on kuitenkin syössyt pörssit alamäkeen. Tämän on havainnut myös Hamid, joka kertoo blogissaan raadollisen rehellisesti koronakriisin vaikutuksista omaan talouteensa.

– Koronakriisi on iskenyt omaan talouteeni toden teolla. Olen hoitovapaalla ja teen puhuja- ja juontokeikkoja henkenipitimiksi. Kaikki kevään ja kesän esiintymiset peruuntuivat yhdessä päivässä ja muutama Instagramin puolelle sovittu kaupallinen yhteistyö niin ikään, Hamid kirjoittaa. 

Hän myöntää, että 1,5 perhevapaalla vietettyä vuotta ovat myös syöneet hänen säästöjään.

– Hyvän päivän varalle säästettyä puskuria on purettu jo pidempään. Lisäksi osakesalkkuni arvo laski pahimmillaan noin 40 prosenttia.

Hamid kertoo, että koronakriisi on aiheuttanut tunteiden vuoristoradan.

– Ensin olihan ihan cool koronan suhteen. Sitten tuli kauhea epätoivo siitä, että joudumme taloudelliseen ahdinkoon, enkä saa mistään tuloja menojen rullatessa entiseen malliin. Hyvä kun en suunnitellut sijoitusasuntoni myymistä tai muuttamista takaisin vanhempieni nurkkiin, hän kuvailee.

Alkujärkytyksen jälkeen Hamid ryhtyi toimeen ja kertoo, miten on minimoinut kulujaan muun muassa laittamalla asuntolainat lyhennysvapaalle. Säästökuuri on näkynyt myös ruokakaupassa.

– Toisin kuin vielä muutama kuukausi sitten, ovat idut ja avokadot jääneet kaupan hyllylle. Sen sijaan perunat, porkkanat ja muut huokeammat elintarvikkeet löytävät nykyään jääkaappiini helposti. Kotona nyhjääminen on vähentänyt myös impulsiivisia ostoja, kuten take away latteja, herkkusmoothieta ja ravintolaillallisia, hän vinkkaa.

Salkkareiden jälkeen muun muassa Lotto-juontajana sekä rikosdraama Sorjosessa nähty Hamid sai esikoislapsensa lokakuussa 2018. Hän kertoi viime kesänä MTV Uutisten haastattelussa nauttineensa äitiydestä.

– Nyt on ollut ihanaa, kun on ehtinyt uppoutua vauvakuplaan, eikä ole koko ajan ollut aikatauluja, hän iloitsi Sorjosen uuden kauden kuvausten päätyttyä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja