Mainos

Elinkautisvanki pääsemässä vapaaksi – uhri murhattiin teloitustyyppisesti ja poltettiin autoon

Teloituksenomaisesta murhasta tuomittu 49-vuotias vanki on istunut elinkautista tuomiota yli 14 vuotta. Helsingin hovioikeuden mukaan vapauttamispäätöksessä painoivat mm. käytöksen moitteettomuus ja vangin lukio-opiskelu.

Murha tapahtui Orivedellä kesällä 2001. 56-vuotiaan miehen ruumis löytyi palaneesta autosta Oriveden rautatieaseman läheisyydestä. Miestä oli ennen palon syttymistä ammuttu kolmesti revolverilla päähän.

Teon taustalla oli epäily uhrin vasikoinnista poliisille. Murhasta tuomittiin myös toinen mies, jonka kanssa nyt vapautettavan miehen katsottiin toimineen yksissä tuumin.

Samaan juttuun nivoutui myös toinen murha, mutta miehen syytteet avunannosta kyseisessä tapauksessa hylättiin. 

Hovioikeus perusteli vapauttamispäätöstä tänään annetussa tiedotteessa seuraavasti:

"Hakija on ollut vapautensa menettäneenä yli 14 vuotta. Hovioikeus katsoi, että vankilassaoloajan pituus puolsi hänen vapauttamistaan. Vapauttamista puolsivat myös hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen sekä hänen käytöksensä moitteettomuus. Vankilassa hakija on opiskellut muun muassa lukio-opintoja ja osallistunut työntekoon vankilassa. Hakija oli lisäksi käynyt siviiliopinnoissa ja -töissä vankilan ulkopuolella, mikä hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista."

Hovioikeus määräsi vapauttamispäiväksi 1.3.2016.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja