Entinen F1-kuski syyttää Max Verstappenia likaisesta pelistä – "Eivät ole enää niin tyhmiä, että kävelisivät pikkutakeissa ja joisivat shampanjaa"

F1-sarjassa 1980-luvulla ajanut ja nykyään lajin tv-asiantuntijana toimiva Christian Danner sanoo Motorsport-Magazinin haastattelussa, että Red Bullin Max Verstappen harrastaa likaista peliä.

Formula ykkösten kausi on huipentumassa tulevana viikonloppuna Abu Dhabin GP:llä. Kuljettajien mestaruustaisto on erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa, kun Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton ovat tasapisteissä ennen viimeistä kisaviikonloppua.

Viime kilpailussa Saudi-Arabiassa nähtiin useita lukuisia kohahduttavia tilanteita kaksikon välillä ja Verstappen sai lopulta yhteensä aikarangaistuksia 15 sekunnin edestä. Kymmenen sekunnin rangaistus napsahti, kun Verstappenia oli ohjeistettu päästämään Hamilton ohi. Verstappen hiljensi voimakkaasti ja Hamilton törmäsi hollantilaiseen.

Tuomariston mielestä Verstappen oli syypäänä, sillä hän oli jarruttanut tilanteessa. 36 kisastarttia urallaan ajanut Danner suuttui erityisesti Verstappenin "jarrutestistä".

– Sitä en voi hyväksyä, että Verstappen teki todella jarrutestin. Hän jarrutti eikä ajanut sivuun ja vain luovuttanut paikkaa, vaan jarrutti ja aiheutti kolarin, Danner sanoi.

– Ei voi olla mahdollista, että hän jarrutti. Ja mitä FIA:n (kansainvälinen autoliitto) raportti sanoi? Hän hiljensi vauhtia 2,7 G:llä ja niin suurella jarrupaineella, 69 baria! Sinun pitää todella painaa jarrua päästäksesi siihen lukemaan, Danner kertoi.

Red Bullin tiimi uskoi, että Hamilton yritti pysyä Verstappenin takana, koska DRS-alueen tarkastusviiva lähestyi. Hamilton myönsi myöhemmin tämän. Danner varoitti molempia kuljettajia, että tuomaristo oli tietoinen asiasta.

– Nykyajan tuomarit eivät ole enää niin tyhmiä, että he olisivat vain joitain ihmisiä, jotka kävelisivät ympäriinsä pikkutakeissa ja joisivat shampanjaa. Se ei jäänyt heiltä huomaamatta, että kumpikaan kuljettaja ei halunnut DRS-alueen tarkastusviivaa heitä vastaan, Danner totesi.

– Toisin sanoen, tee se niin, että olet se, joka on Hamiltonin takana seuraavalla tarkastusviivalla. Silloin sinulla on DRS käytössä seuraavalla suoralla ja voit ohittaa hänet uudestaan. He onnistuivat pysymään vierekkäin kisan loppuun saakka, mutta selvä suuntaus on jo olemassa. Temppulaatikkoa käyttävä jonglööri ei ole Hamilton, Danner jatkoi.

Red Bullin tallipomo Christian Horner totesi, että Hamilton voi myös olla erittäin viekas radalla, ja ettei syyttävä sormi voi aina osoittaa Verstappeniin. Danner ei ole yhtä varma asiasta.

– Verstappen on se, joka kurottaa erittäin syvälle temppupussiin. Se on nähty uudelleen ja uudelleen, jopa sellaisella tavalla, että se ei enää näytä kovinkaan kivalta, Danner sanoi.

Verstappen on toistaiseksi edellä MM-taistossa, vaikka kaksikko on tasapisteissä. Hollantilaisella on kasassa enemmän voittoja, joten jos molemmat keskeyttävät päätöskisassa, on Verstappen maailmanmestari. Danner voi kuvitella tilanteen, että taistelu mestaruudesta päättyisi kolariin. 

– Kaikki sanovat, että sen tulee olla reilu kilpailu. Verstappenia ei kiinnosta hittoakaan sellainen. Jos hänen on pakko, niin hän kurottaa temppupussinsa alimpaan osaan, Danner päätti.

Katso pääkuvan videolta Max Verstappenin "jarrutesti".

Lue myös:

    Uusimmat