Mainos

Enteileekö tämä sopimus Suomeen uusia puolustuskauppoja? – Niinistö toiveikkaana

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) toivoo, että suomalainen puolustusteollisuus saa osansa Nato- ja EU-maiden lisääntyvistä puolustushankinnoista.

Tilauksia odotetaan ainakin Slovakiasta, jonka kanssa Suomi allekirjoitti torstaina puolustusvientiä edistävän pöytäkirjan.

Niinistö toivoo, että Slovakian osoittama kiinnostus olisi merkki siitä, että Euroopassa on laajempaakin kiinnostusta suomalaista puolustusteollisuutta kohtaan.

Suomalaisen puolustusteollisuuden kannattaa hänen mukaansa olla nyt valppaana, sillä monet maat nostavat puolustusbudjettejaan.

– Meillä olisi tarvetta oman teollisen pohjan ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi saada vientiä ulkomaille, koska omilla ostoilla puolustusvoimat ei pysty ylläpitämään riittävän monipuolista puolustustarviketeollisuutta, Niinistö sanoo STT:lle.

Suomen lippulaivatuote ovat hänen mukaansa olleet Patrian panssaroidut miehistönkuljetusvaunut.

– Meillä on tiettyjä puolustusteollisuuden tuotteita, joiden uskoisin kiinnostavan Euroopassa ja laajemminkin. Varsinkin Patrian AMV-miehistönkuljetusvaunu on herättänyt kiinnostusta eri puolilla maailmaa, Niinistö sanoo.

Nato-maat ovat kasvattamassa puolustusbudjettejaan kohti kahden prosentin tavoitetta kiristyneen turvallisuustilanteen takia. Menojen kasvattamista on vaatinut viime aikoina myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.