Mainos

Jussi Niinistö: Kalustohankinnoista vähän poliittisia intohimoja

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) pitää ymmärrettävänä, että Puolustusvoimien suuriin hankintoihin sisältyy vaikeassa taloustilanteessa poliittisia intohimoja. Niitä on Niinistön mukaan toistaiseksi vielä vähän ja toimivien maa-, meri- ja ilmavoimien tarpeesta vallitsee melko hyvä parlamentaarinen yhteisymmärrys. 

Keskustelua Merivoimien alushankinnan järkevyydestä ministeri kommentoi toteamalla, että hankinnat on valmisteltu hyvin. Niinistön mukaan puolustushallinto vastaa jatkossakin julkisuudessa liikkuviin virheellisiin tietoihin. 

Ministerin mukaan suuret hankinnat, kuten uudet hävittäjät, sitovat myös tulevia hallituksia, minkä vuoksi hallitus on halunnut kuulla kaikkia puolueita - myös oppositiota. Kalustohankinnat ovat mukana uudessa puolustusselonteossa, jonka valmistelu on Niinistön mukaan edennyt "rakentavassa hengessä". 

– Pientä hienosäätöä on vielä tehtävä. Näyttää kuitenkin siltä, että selonteko voidaan antaa eduskunnalle heti kevätistuntokauden alussa helmikuussa, Niinistö sanoi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) seminaarissa. 

Niinistö muistutti Suomen jatkaneen kansainvälistä yhteistyötä paitsi Naton ja Ruotsin kanssa myös allekirjoittamalla puolustusyhteistyötä koskeva asiakirjat Yhdysvaltain ja Britannian kanssa. Samanlainen asiakirja on valmisteilla Saksan kanssa ja vastaavat asiakirjat aiotaan uudistaa myös Viron ja Puolan kanssa, Niinistö kertoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.