Mainos

Ensitreffit-Johanna pohtii sinkkuvuosiensa vaikutusta yhteiseen arkeen: "Minun pitäisi osata ottaa rennommin"

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa naimisiin mennyt Johanna on oppinut ohjelman kuvausten aikana paljon myös itsestään.

Ensitreffit alttarilla on ohjelma, jossa kuusi rohkeaa sinkkua antavat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja menevät naimisiin entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa. Sinkut tapaavat tulevan puolisonsa vasta aivan avioliiton kynnyksellä ja parit alkavat rakentaa yhteistä tarinaansa alttarilta.

Neljännellä kaudella ohjelmassa toisensa löysivät Markus ja Johanna, jotka ovat asettuneet yhdessä Turkuun. Johanna kertoo MTV.fin haastattelussa, että kokemus on ollut hänelle varsin opettavainen. Jälkikäteen jaksoja katsellessa Johanna on tunnistanut itsestään maneereja ja piirteitä, jotka hänen omasta mielestään kaipaavat työstämistä.

– Minun pitäisi osata ottaa rennommin. Minulla on voimakas tarve pitää narut käsissäni ja ohjeistan liikaa toista. Pitäisi koittaa muistaa, että Markus on pärjännyt tässä elämässä 40 vuotta ihan ilman minua. Hän lienee ihan pätevä tekemään päätöksiä omista asioistaan, Johanna toteaa nauraen.

– En kuitenkaan tee sitä pahantahtoisesti ja Markus on ottanut sen vastaan tosi hyvin ja kärsivällisesti. Hän on antanut minulle aikaa opetella ottamaan löysemmin, hän kiittelee.

Johanna kokee, että tarve ohjeistamiseen juontaa juurensa siitä, että hän eli pitkään sinkkuna ennen ohjelmaan osallistumista.

– Olen tehnyt yhdeksän vuotta asiat omilla ehdoillani. Eivät ne tavat hetkessä muutu, vaikka toinen ihminen asettuisikin kotiini. Vaikka päästin Markuksen nopeasti tosi lähelle, omat vanhat tavat pyrkivät esille, ennen kuin oppii toisen tavat ja sen, että ne ovat ihan yhtä hyviä. Mielestäni on kuitenkin puoli voittoa, että tiedostan asian nyt.

Johannan huolehtivaisella luonteella on kuitenkin myös hyvät ja hellät puolensa. Parin yhteiseen arkeen kuuluvat olennaisella tavalla huolenpito ja joustavuus.

– Olen valmis tekemään paljon toisen puolesta, ja siitä Markuskin on minua kiittänyt. Vien hänet aamukuudeksi asemalle, vaikka oma työpäiväni alkaisi vasta yhdeksältä. Koitan myös pitää kotia kunnossa, koska iltamme ovat aika lyhyitä Markuksen työmatkojen takia. Haluaisin, että yhteinen aikamme arkisin olisi sellaista, ettei tarvitsisi tehdä kotitöitä, tiskata tai pyykätä. Sekin on osa tätä minun huolehtimista.

Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljäs kausi kokonaisuudessaan Katsomosta

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.