Ensitreffit alttarilla -Riia kyllästyi Tinderiin: "Nykypäivän deittailu on tosi haastavaa"

Ensitreffit alttarilla -Riia kyllästyi Tinderiin: "Nykypäivän deittailu on tosi haastavaa" 1:35
Miksi Riia on turhautunut Tinderiin? Töllötuomarit kertovat videolla lisätietoja Riiasta.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman yksi tämän kauden osallistujista on pari vuotta sinkkunä viihtynyt 30-vuotias Riia. Hän priorisoi parisuhteen tärkeimmäksi asiaksi puhumisen.

Pari vuotta sinkkuna viihtyneellä Riialla, 30, on taustalla kaksi pidempää, noin viisi vuotta kestänyttä parisuhdetta. 

Hän kertoo sopivan kumppanin löytämisen olevan haastavaa, sillä hän ei työnsäkään puolesta tapaa hirveästi uusia ihmisiä. Riia työskentelee maksupalvelujärjestelmien parissa.

Olen yrittänyt Tinderistäkin löytää kumppania, mutta nykypäivän deittailukulttuuri tuntuu todella haastavalta. On vaikea löytää samanhenkistä ihmistä, joka olisi yhtä sitoutunut kuin minä, Riia kertoo MTV Uutisille.

Olisin itse tosi sitoutunut, ja olen tavannut paljon ihmisiä, jotka jo parin viikon tapailun jälkeen etsivät seuraavaa ihastuksenkohdetta. 

Juuri Ensitreffit alttarilla -ohjelman vaatima sitoutuminen prosessiin ja kumppaniin sai Riian hakemaan mukaan.

Tämä on sellainen formaatti, että tiedän niiden ihmisten olevan sitoutuneita, jotka hakevat tähän ohjelmaan, Riia pohtii.

Jo pitkä hakuprosessi vaatii sitoutumista. Uskon tähän ohjelmaan osallistuvien olevan myös kaltaisiani yllytyshulluja, heittäytymisluonteisia ja seikkailuhenkisiä.

Hän on ollut hakuprosessissa mukana joulukuun alusta saakka, joten prosessi on tähän mennessä kestänyt vajaa puolisen vuotta.

– Prosessi on ollut silmiä avaava ja tosi mielenkiintoinen, välillä jopa vähän raskaskin. On tullut miettineeksi paljon sellaisia asioita, joita ei olisi muuten tullut ajatelleeksi, Riia kuvailee.

– Prosessin aikana tullaan kaivelemaan tosi syvältä asioita, ja olen käynyt todella syvässä päässä.

Haaveissa menevä ja heittäytyvä kumppani

Urheilua, kuten frisbee-golfia rakastava Riia toivoo löytävänsä kumppanin, joka olisi ennen kaikkea itsevarma, menevä, heittäytyvä ja pitäisi urheilusta.

– Ja toivoisin, että kumppani olisi välittävä ihminen, jonka kanssa pystyy puhumaan ihan kaikesta.

Puhuminen onkin Riialle tärkein asia parisuhteessa. Hän on ymmärtänyt puhumisen tärkeyden edellisten parisuhteiden päätyttyä.

– Sen olen priorisoinut ykköseksi.

Nettideittailu on osoittautunut hankalaksi Riialle siksikin, että hän kertoo ihastuvansa ensisijaisesti ihmisen luonteeseen, eikä ulkonäköön.

– Minulla ei ole kumppanin suhteen ulkoisia odotuksia, ja kaikki kumppanini ovat olleet hyvin eri tyylisiä. Toki kumppanin pitää jollain tapaa miellyttää omaa silmää.

Itseään empaattiseksi, kuuntelevaksi ja lämpimäksi ihmiseksi luonnehtiva Riia sanoo, että hänestäkin löytyy piirteitä, jotka saattavat ärsyttää kumppaniehdokasta.

– Voin olla joskus aika pikkutarkka ja saatan alkaa murehtia turhaan asioista. Yritän kiinnittää siihen huomiota, etten tekisi niin.

Ristiriidat ja riitatilanteet hän uskoo selvittävänsä rauhallisesti keskustellen.

Häihin ehtii valmistautua kuukauden

Tuleva hääpäivä ventovieraan ihmisen kanssa jännittää, mutta samalla Riia kertoo olevansa melko rennoin mielin. 

Hän on tiennyt häistään ja ohjelmaan mukaan pääsystään vain neljä viikkoa ennen h-hetkeä.

– Tykkään siitä, että häitä ei ehdi liian kauaa jännittää. Häitä varten kaikki on hankittu ja vieraiksi saapuvat kaikkein läheisimmät ystävät ja perheenjäsenet, Riia kertoo vain pari päivää ennen hääpäiväänsä.

Rescue-koiransa Jalon kanssa elävä Riia kertoo lähipiirinsä yllättyneen kuultuaan, että Riia hakee suosittuun rakkausrealityyn.

Mutta he ovat olleet hyvin kannustavia. Olen luonteeltani aika sosiaalinen, ja nautin uusien ihmisten tapaamisesta.

Riiasta löytyy myös introvertti puoli, joka kaipaa paljon omaa tilaa.

Vaadin aika paljon omaa aikaa latautumiseen.

"Kaikkia ei voi miellyttää"

Ohjelman tuoma julkisuus aluksi vähän mietitytti Riiaa.

Julkisuus on itselleni se vierain asia, joka on vaatinut eniten miettimistä. Siitä puhuimmekin asiantuntijoiden ja tuotannon väen kanssa, Riia kertoo. 

– Ajattelen niin, että kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, joten en aio stressata sitä, mitä julkisuus tuo tullessaan. Tärkeintä on, että läheiset tietävät, millainen olen ja he pysyvät aina rinnallani.

Ennen hääpäivää hänellä on ainoastaan yksi toive tulevalle puolisolle ja heidän yhteiselle taipaleelleen.

– Toivon, että tuleva puolisoni on ohjelmassa yhtä ennakkoluulottomasti mukana kuin minä, ja että me pystyisimme ohjelman aikana keskittymään kivoihin ja hyviin asioihin, emmekä ottaisi liikaa paineita tunteista.

Hän uskoo kaiken sujuvan hyvin, mikäli puolisolla on hänen kanssaan yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

– Asiat sujuvat rennosti omalla painollaan, jos pystymme tekemään yhdessä asioita, mistä molemmat tykkäävät. Toivon, ettei yhteinen aikamme ja energia mene murehtimiseen ja stressaamiseen.

Ensitreffit-osallistujien taustat tapetilla 15:17
Videolla Töllötuomarit paljastavat, millaiset ovat Ensitreffit alttarilla -osallistujien taustat! 

Töllötuomareiden esitysaika muuttuu! Uusi jakso nähdään 10.10. alkaen tiistaisin Ensitreffit alttarilla -ohjelman jälkeen klo 21.55 MTV Katsomossa sekä Huomenta Suomessa keskiviikkoisin!

Ensitreffit alttarilla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaisin 10.10. klo 21 alkaen.
 

Lue myös:

    Uusimmat