Ensitreffit alttarilla -Matti paljastaa olleensa surkea deittailija – laukoo suorat sanat ulkonäön merkityksestä kumppaninvalinnassa

Ensitreffit alttarilla -Matti laukoo suorat sanat ulkonäön merkityksestä ensitreffeillä 3:13
Katso videolta, mitä Töllötuomarit kertovat Matista.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituva politiikan toimittaja Matti, 37, haluaa rakastua ja löytää elämänkumppanin, eikä sellaista ole löytynyt pinnallisesta nettideittailun maailmasta. 

Politiikan toimittajan työskentelevä Matti, 37, näki Ensitreffit alttarilla -ohjelman mainoksen nettideittipalvelusta, ja siitä alkoi hänen matkansa kohti alttaria. 

Hän ei ollut seurannut suosittua rakkausrealitya juurikaan, mutta intuitio sanoi, että tähän tilaisuuteen on tartuttava.

En ole sarjan erityinen fani, mutta mainoksen nähtyäni tuli sellainen tunne, että miksi roikun deittipalvelussa, kun voisin mennä toista reittiäkin, Matti kertoo MTV Uutisten haastattelussa juuri ennen hääpäivää.

– Ohjelman hakemus oli tosi laaja, ja silloin ajattelin, että tämä on oma juttuni. Haluan rakastua ja löytää elämänkumppanin.

Erosta toipuminen vei pari vuotta

Sosiaalisesta lahjakkaalla, ystävällisellä ja herkällä Matilla on entuudestaan kaksi vakavaa parisuhdetta, joista toinen kesti lähes kymmenen vuotta. 

Eron jälkeen Matti kertoo parannelleensa erosta syntyneitä haavojaan parisen vuotta.

Olin surkea deittailija, Matti sanoo.

Nettideittailu ei ollut Matin mieleen.

Tinder ei ole yhtään minun juttuni, koska se on niin pinnallinen palvelu, josta moni hakee itselleen vain matcheja, mies pohtii.

Itse en innostu kenestäkään pelkän ulkonäön tai kuvan perusteella. Tykkään kohdata ihmiset kasvotusten.

Työnsä puolesta Matti onkin tottunut tapaamaan ihmisiä enemmän oikeassa elämässä. 

Nyt hän on menossa naimisiin täysin ventovieraan ihmisen kanssa, eikä hän tiedä tulevasta kumppanistaan edes sitä, miltä tämä näyttää.

Ulkonäkö ei ole lainkaan ykkösjuttu ensikohtaamisella. Ensivaikutelma on toki tärkeä, mutta tässä prosessissa olen miettinyt sitä aika vähän, Matti sanoo.

Hakuprosessin viehätysvoimatesteillä on joka tapauksessa kartoitettu omia mieltymyksiäni, hän muistuttaa.

Hän odottaa jo kovasti pääsevänsä näkemään kumppaninsa livenä.

Odotan sitä, että pääsen juttelemaan tulevan kumppanini kanssa. Samanlaisuudet ja erilaisuudet alkavat kiinnostaa.

Itseään Matti kuvailee sosiaaliseksi introvertiksi, joka on toisinaan tosi sosiaalinen ja puhelias ja joka toisinaan tarvitsee paljon omaa aikaa ja tilaa.

Tykkään kaikista ihmisistä yleensäkin ja olen kiltti kaikille. En tykkää konflikteista – olen luonteeltani miellyttäjä ja usein vähän ankarakin itseäni kohtaan. Mutta olen myös päämäärätietoinen.

"Olen hellyydenkipeä"

Matti kertoo kokeneensa ohjelman pitkän hakuprosessin todella hyväksi tulevaa hääpäivää ajatellen.

Prosessi tuo tietynlaista turvaa, sillä se on valmentanut minua hääpäivään. Olen joutunut sanoittamaan paljon sitä, mitä haluan ja pelkään ja mistä haaveilen.

Hän on huomannut itsessään myös täysin uuden piirteen prosessin myötä.

 Luulin olevani huono sanoittamaan tunteitani, mutta prosessi on tuonut minusta esiin tietynlaista herkkyyttä, Matti paljastaa. 

Se on nostanut esiin myös epämieluisia juttuja, kuten liiallisen taipumukseni miellyttää muita.

Matti toivoo, että hänellä tulee olemaan tulevan kumppaninsa kanssa hauskaa ja että kumppani tykkäisi ottaa vastaan hellyydenosoituksia.

Olen hellyydenkipeä, Matti toteaa.

Kaipaan sellaista ihmistä, jonka kanssa olla aidosti läsnä. Se on välillä itselleni haaste, sillä mietin välillä liikaa töitä.

Haaveissa tavallinen suomalainen nainen

Ennen kaikkea haaveissa on "aivan tavallinen, ihana suomalainen nainen, jolla on jalat maassa", sillä työssään Matti sanoo tapaavansa riittävästi erikoisia persoonia.

Tykkään käydä kävely- ja pyörälenkeillä, matkustella ja olla ihan vaan kotona nauttimassa ja viettämässä ihan tavallista arkea. Tavallinen arki on kuitenkin sitä oikeaa elämää.

Omasta päämäärätietoisuudestaan johtuen Matti kaipaa samanlaista luonnetta myös toiselta – että toisella olisi päämääriä, eikä tämä hevillä luovuttaisi. 

Ettei kaikki kaadu ensimmäiseen vastoinkäymiseen, Matti sanoo.

Matti uskoo, että tulevat häät jännittävät varmasti kumpaakin osapuolta, joten Matin suurimpana toiveena on, että häissä olisi mahdollisimman rento tunnelma.

– Niin rento, että siellä pystyisi jopa unohtamaan tv-kameroiden läsnäolon, hän lisää.

Julkisuuteen toimittajataustainen mies kertoo suhtautuvansa neutraalisti.

En pelkää julkisuutta, enkä myöskään haikaile sitä. Suhtaudun julkisuuteen osittain ammatillisestikin, ja jalat pysyvät kyllä maassa. Tv-ohjelman tekeminen ei ole tässä prosessissa se ykkösjuttu.

Hääkellojen soitua Matti toivoo erityisesti yhtä asiaa sekä itseltään että kumppaniltaan.

Toivon, että pystyisin olemaan todella rehellinen – ennen kaikkea itselleni ja aito, ja toivon sitä myös toiselta, mies pohtii.

Olisi painajainen, jos toinen puhuisi minulle toista ja kameroiden edessä toista. Epäaitous on epäreilua toiselle ja raskasta itselle. Luottamus ja rehellisyys on tärkeää.

Ensitreffit-osallistujien taustat tapetilla 15:17
Videolla Töllötuomarit paljastavat, millaiset ovat Ensitreffit alttarilla -osallistujien taustat! 

Töllötuomareiden esitysaika muuttuu! Uusi jakso nähdään 10.10. alkaen tiistaisin Ensitreffit alttarilla -ohjelman jälkeen klo 21.55 MTV Katsomossa sekä Huomenta Suomessa keskiviikkoisin!

Ensitreffit alttarilla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaisin 10.10. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat