Winnipeg Jets -luotsi vastaa nyt Patrik Laineen kohulausuntoon: "Kukaan ei saa autonavaimia 14-vuotiaana"

Ilman NHL-sopimusta toistaiseksi oleva Patrik Laine kohahdutti alkuviikosta, kun hyökkääjä laukoi Iltalehden haastattelussa kriittisiä kommentteja Winnipeg Jets -päävalmentajan Paul Mauricen peluutukseen liittyen. Maurice yritti liennyttää kommenteista noussutta huomiota Winnipeg Sunin haastattelussa.

Laineen mukaan hän pääsisi meriiteillään jossain toisessa seurassa pelaamaan parhaiden kanssa.

Maurice yritti jäähdytellä suomalaisen kommenteista kiehunutta vettä.

– Viimeisen kahden vuoden aikana meillä on ollut kolme erittäin nuorta pelaajaa, Maurice sanoi viitaten Laineeseen, niin ikään vailla sopimusta olevaan Kyle Connoriin ja Nikolaj Ehlersiin.

– Voimme kaikki tehdä siitä laskutoimitukset. Se tarkoittaa, että kaksi heistä tulee olemaan yhdessä ketjussa ja yksi jossain muussa. Laine olisi myös 100-prosenttisesti oikeassa. Yhdeksän muuta hyökkääjää ei pahastuisi pelaamisesta vasemmalla laidalla siinä ketjussa. Ymmärrän sen. Kaikki haluavat siihen.

– Käytän ajokortti-analogiaani: kukaan ei saa autonavaimia 14-vuotiaana, Maurice sanoi.

Maurice sanoo pystyvänsä käsittelemään Laineen viestin sävyn.

– Se osuus ei häiritse minua juurikaan. Yksilön kokemus on toissijaista joukkueen kokemuksen edessä.

Jets aloitti kauteen valmistavan harjoitusleirin tällä viikolla.

– Miten se sanonta menikään kovassa merenkäynnissä syntyvässä taitavasta seilorista? Jostain sellaisesta on kyse, mutta en ole tuntenut sitä pukuhuoneessa. Jätkät ovat työskennelleet hiki päässä. Pelaajilla on ollut seuran ulkopuolella ehkä hieman turbulenssia, mutta sisäpuolella asiat ovat hyvin, Maurice päätti.

Laine harjoittelee parhaillaan sveitsiläisseura Bernin kanssa. Hänen maalimääränsä putosi viime kaudella 14 osumalla edelliskaudesta. 30 viime kauden osumasta 18 syntyi marraskuussa 12 ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat