Äiti koristelee Winnipeg Jetsin Patrik Laineen asunnon joulukuntoon, kun NHL-tähti hioo viisi vastaan viisi -peliään: "Arvostan kaikkea, mitä hän tekee"

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Patrik Laine kertoi liigan sivuilla julkaistussa blogissaan, kuinka suuri helpotus onnistuminen Helsingin otteluissa oli. Hyökkäjää paljastaa myös, miten hän on tottunut juhlapyhiin kotikaupunki Winnipegissä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon ja torstain välisen yön NHL-kierrokselta.

Helsingissä Florida Panthersia vastaan pelatut ottelut olivat 20-vuotiaalle Laineelle menestys. Hyökkääjän alkukausi on ollut nihkeä, mutta neljä maalia ja yksi syöttöpiste kahteen otteluun suomalaisyleisön edessä nostivat ison taakan pois harteilta.

– Pisteiden tekeminen oli valtava helpotus, sain pelini käyntiin, suomalainen kirjoittaa NHL:n sivuilla.

– Ei pidä silti unohtaa, että minulla on paljon töitä tehtävänä. Minun pitää parantaa pelaamistani viidellä viittä vastaan. Pelini on kokonaisuutena melko ok, mutta toivon sen kehittyvän ajan myötä.

Laituri antaa itselleen kuitenkin kehuja ylivoimapelistä. 

–Ylivoimapelini on toiminut ennenkin ja sama on jatkunut tällä kaudella.  Olen onnekas, kun saan pelata hyvien pelaajien kanssa. He luovat minulle hyviä paikkoja, joten on helppo tehdä maaleja. 

Kanadalaisen kulttuurin opettelemista

Talvi on saapunut Winnipegiin toden teolla. Suomessa lämpömittarit ovat pääosin plussan puolella, mutta Kanadassa ensilumi on peittänyt maan ja pakkasta on 10 astetta.

Talven tulon huomaa myös juhlapyhistä. 

– Kanadassa juhlittiin kiitospäivää lokakuussa, Yhdysvalloissa sitä juhlistetaan ensi torstaina. En ole vielä kovin prillä kiitospäivästä, mutta tiedän, että kyseessä on tärkeä juhla. Torstaina ei pelata NHL:ää, Laine kirjoittaa.

Hyökkääjä aikoo itse juhlistaa vain suomalaisia pyhiä. Jouluvalmisteluista ei tarvitse huolehtia, sillä Laineen äiti on jo ottanut asian työn alle. 

– En ole laittanut vielä jouluvaloja, mutta koristeita on ilmestynyt ympäri asuntoa. En ole laittanut niitä itse, sillä äitini pitää huolen sisustamisesta ja muista jouluun liittyvistä asioista. Arvostan kaikkea, mitä hän tekee.

Jets on tällä hetkellä Läntisen konferenssin kolmantena. Laineen mukaan joukkueen erikoistilannepelaaminen on mallillaan, mutta parannettaavaa on yhä viisi vastaan viisi -pelissä. 

Joukkue lähtee ensi viikolla pitkäle vieraskiertueelle, jonka aikana se kohtaa Vancouver Canucksin, Calgary Flamesin, Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin.

– Jos saisin päättää, pelaisimme kaikki pelit kotona. Nautin vieraskiertueista, mutta koti on aina koti, Liane tuumii.

Lue myös:

    Uusimmat