Mainos

Ensimmäiset työtaistelutoimet alkoivat

Tänään on alkanut kolme ylityökieltoa eri aloilla. SAK:lainen Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL aloitti ylityökieltonsa puoliltaöin ja kello 7.00 siihen yhtyivät myös SAK:laiset Suomen Rakennusliitto ja Sähköliitto. Pankkialan toimihenkilöiden ylityökielto astui voimaan kello 12.00.

Elintarviketyöläisten ja Elintarviketeollisuusliiton näkemykset palkankorotuksista ovat vielä varsin kaukana toisistaan. Neuvottelut jatkuvat huomenna. Talotekniikan ylityökiellon piirissä on noin 10 000 sähkömiestä ja 5 000 putkimiestä ja -eristäjää. Painostustoimet johtuvat liittojen mukaan siitä, että työnantajapuoli ei ole esittänyt minkäänlaista palkankorotustarjousta eikä alan tekstikysymyksissä ole edetty. Neuvottelut jatkuvat huomenna.

Myös pankkialan neuvottelut ovat jumissa. Neuvotteluissa kiistaa aiheuttaa etenkin työnantajan vaatimus mahdollisesta lauantaityöstä. Ylityökielto saattaa hidastaa pankkiasioiden hoitoa. Pankkiväki on myös valmis maksuvälityssaartoon tämän viikon lopulla, mikäli neuvottelut eivät ole edenneet.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.