Ensimmäisessä yliopistopelissään halvaantunut jääkiekkoilija Travis Roy kuoli

Ensimmäisessä yliopistopelissään Boston Universityn jääkiekkojoukkueessa vuonna 1995 neliraajahalvaantunut Travis Roy on kuollut 45-vuotiaana, uutisoi New York Times. Kuolinsyynä olivat leikkauksen jälkeiset komplikaatiot.

Roy ehti olla jäällä ensimmäisessä ja viimeisessä yliopistopelissään vain yksitoista sekuntia, ennen kuin hän löi päänsä laitaan taklatessaan vastustajaa ja halvaantui lokakuussa 1995 televisioidussa ottelussa.

– Tuntui kuin pääni olisi irronnut kehostani. Oli kuin olisin vääntänyt avainta auton virtalukossa, ja akku on täysin tyhjä. Ei mitään. Mielessäni välähti heti, että olin todennäköisesti halvaantunut, Roy kertoi omaelämäkerrassaan Eleven Seconds.

Vammautumisestaan huolimatta Roy sai yliopistotutkintonsa valmiiksi neljässä vuodessa. Hän toimi kuolemaansa asti puhujana ja keräsi varoja selkäydinvammautuneille.

Royn joukkuekavereista Boston Universityssä neljä – Chris Drury, Mike Grier, Jay Pandolfo ja Shawn Bates – pelasi pitkän uran NHL:ssä.

– Olin kolmen metrin päässä, kun se tapahtui. Se oli kylmäävää. Se olisin voinut olla minä. Ja se, miten Travis käsitteli tragediansa, oli inspiroivaa, Drury muisteli.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja