Ensimmäisenä suomalaisnaisena 70 metrin rajan puhkaissut Krista Tervo pettyi pahasti EM-finaalissa: "Ei sitä voi mitenkään pehmentää"

Yhtenä Suomen mitalitoivoista Gävlen alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailuihin lähtenyt moukarinheittäjä Krista Tervo joutui pettymään pahasti loppukilpailussa. Hän jäi kuudenneksi vaisulla tuloksella 63,88.

Sijoitus oli Tervolle ensimmäinen arvokisojen pistesija. Hän oli kuitenkin pettynyt tulokseen.

– Rehellisesti sanoen olen todella pettynyt, eikä sitä voi mitenkään pehmentää. Tekeminen ei ollut ollenkaan rentoa. Yritys meni yli, vaikka yritin heittää rennosti. Heitoissa oli koko ajan juttuja, jotka söivät metrejä, mutta kyllä se vielä joskus onnistuu. Kisailemalla se sieltä tulee, Tervo sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Tervo heitti kesäkuussa Jyväskylässä Suomen ennätyksen 70,18. Kilpailun toinen suomalainen Kiira Väänänen oli lopulta yhdeksäs. Hän heitti tuloksen 62,07. Se oli hänelle uran toinen 62 metrin ylitys.

– Tuli uran toinen 62 metrin heitto, mutta silti vähän harmittaa, kun tietää, että kropassa oli aineksia parempaan, mutta minä pääsen näihin kisoihin vielä toisen kerran, kun olin nyt ensimmäistä kertaa. Heittoon pitäisi saada tehoja. Minä olen pienestä pitäen oppinut miettimään vain, että heitän hyvällä tekniikalla. Kolmen kilon moukari lentää sillä, mutta tällä moukarilla pitkiin heittoihin tarvitaan tehoja, Väänänen totesi.


Lue myös:

    Uusimmat