Suomen moukarinaiset hurjassa vireessä – nyt ennätyksensä paiskasi Krista Tervo: "Nyt se sitten alkoi tulla"

Krista Tervo paransi moukarinheiton ennätystään 80 sentilla ja voitti Kaustisen moukarikarnevaalin naisten kilpailun lauantaina tuloksella 72,92. Tervon tulos rikkoi myös ensi kesän MM-kisarajan.

–  On tuntunut jo pidempään siltä, että sieltä on hyvä heitto tulossa. Nyt se sitten alkoi tulla, Tervo kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Tervo heitti karnevaaleissa varmasti. Voittoheiton lisäksi moukari lensi lukemiin 71,97, 71,65, 71,64 ja 70,83.

–  Nyt tuli teknisesti hyviä heittoja, ja sain niihin hyvin tehoja mukaan. Aika lailla kaikki tärkeimmät asiat onnistuivat, Karhulan Katajaisia edustava Tervo arvioi.

Tervon, 23, aiempi ennätys oli 72,12 viime vuodelta. Kuluvan kesän paras oli tähän asti 71,81.

–  Kun se pisin heitto lähti käsistä, oli sellainen tunne, että nyt voisi pitkästä aikaa mennä yli 72 metrin, Tervo sanoi.

Tervo varmisti valintakelpoisuuden Tokion olympiakisoihin rankingsijoituksella, mutta Kaustisen heitolla hän rikkoi ensi vuonna Yhdysvaltain Eugenessa pidettävien MM-kilpailujen tulosrajan 72,50. Sen on rikkonut myös Silja Kosonen.

–  Tästä on hyvä mennä treenitauolle. Sen aikana pyritään nostamaan taso tästä vielä vähän korkeammalle. Tekniikassa on vielä hienosäädettävää, Tervo totesi.

Kososen ajatukset jo EM-Tallinnassa

Maanantaina Vaasassa juniorien maailmanennätyksen 73,44 heittänyt Silja Kosonen oli Kaustisella toinen tuloksella 69,24. Kosonen tähyää jo puolentoista viikon päästä Tallinnassa alkaviin alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

–  Olen tyytyväinen ja ylpeä, että sain heitettyä ensimmäisellä 67 metriä ja viimeisellä tuon 69,24. Yleensä minulla on superheiton jälkeen tulos pudonnut 10 metrillä seuraavaan kilpailuun, Kosonen sanoi.

Someron Esaa edustavan Kososen mukaan paahtava helle söi tehoja eikä kisassa ollut suurta panosta.

–  Tänne tultiin pitämään hauskaa. Harjoitusheitot menivät ok, samoin kilpailun ensimmäinen heitto, mutta sen jälkeen jalat olivat jo aika vetelät, Kosonen sanoi.

Noormarkun Nopsan Kati Ojaloo oli kolmas tuloksella 66,89.

Lue myös:

    Uusimmat