Mainos

Ensimmäinen Palm-käyttöjärjestelmään tehty virus löydetty

Ensimmäinen Palm-käyttöjärjestelmää käyttäville kämmentietokoneille tehty virus on löydetty. Asiantuntijat kutsuvat uutta virusta "troijalaiseksi hevoseksi". Se tuhoaa Palm-käyttöjärjestelmälle tehtyjä sovelluksia. Virusta on löydetty Nintendon GameBoy -emulaattorin piraattikopioista.

Yhdysvaltalainen Network Associates sanoo, että vaikka virus ei olekaan erityisen vahingollinen, on se alku langattomiin viestintävälineisiin kohdistuville hyökkäyksille. -Tämä on seuraava vaihe hakkereiden ja virusten kirjoittaijien välisessä sodassa, sanoo Gene Hodges, McAfeen Network Associates -osaston esimies.

Lontoolainen ohjelmistotalo Sophos kertoo ruotsalaisen lehtorin Aaron Ardirin tehneen troijalaisen viruksen ja antaneen sen muutamille ystävilleen. Sophoksen mukaan ei ole todennäköistä, että virus leviäisi laajemmalti.

-Virusten tekeminen Palm-käyttöjärjestelmään on ollut aina mahdollista. Tämä trjoijalainen on hyvin pieni uhka Palmin käyttäjille, joilla on tarpeeksi järkeä välttää piraattituotteita, sanoo Graham Cluley Sophosista.
Tämä trjoijalainen on hyvin pieni uhka Palmin käyttäjille, joilla on tarpeeksi järkeä välttää piraattituotteita.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.