Ensimmäinen nainen Jill Biden, 69, ikuistettiin korkeissa koroissa ja verkkosukissa – Twitter täyttyi ilkeistä kommenteista

2:17
Katso videolta Joe ja Jill Bidenin tunteikas joulutervehdys, jossa he muistelevat viime vuoden vaikeita aikoja.

Presidentti Joe Bidenin vaimo Jill Biden joutui ikävien kommenttien kohteeksi Twitterissä.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Jill Biden, 69, ikuistettiin viime torstaina valokuviin, kun presidenttipari palasi Air Force One -lentokoneella Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohtaan vierailtuaan Kaliforniassa. 

Huomio kiinnittyi kuvissa nopeasti Joe Bidenin puolison rohkeaan tyyliin. Mustan jakun ja yläosan lisäksi ensimmäinen nainen oli valinnut ylleen mustan hameen, korkeakorkoiset mustat nilkkurit ja pitsikuvioiset verkkosukkahousut. 

Bidenin asu aiheutti nopeasti kommenttivyöryn Twitterissä sekä puolesta että vastaan. Etenkin ensimmäisen naisen sukkahousuvalinta puhutti. Muun muassa Huffington Post kertoo, että Twitteriin ilmestyi nopeasti liuta seksistisiä kommentteja, joissa ensimmäistä naista jopa huoriteltiin. Moni kuittaili myös, ettei asuvalinta ollut heidän mielestään sopiva Bidenin ikäiselle naiselle.

– Halloween-asun olisi täydentänyt 29,99 dollarin luuta, eräs ilkeili.

– Hän näyttää Madonnan isoäidiltä, toinen kritisoi.

Monet riensivät kuitenkin myös puolustamaan Bidenia.

– Hän on tohtori ja ensimmäinen nainen Jill Biden teille, ja hän voi pukeutua kuinka hän haluaa.

– Helpoin tapa osoittaa, kuinka takapajuinen ihminen voi olla, on väittää naisen olevan liian vanha asuunsa. Nainen voi pukea ylleen mitä hän haluaa, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Jill Biden näyttää upealta.

– Tästäkö ihmiset aivan todella järkyttyvät? 

– Rehellisesti. Jos teitä häiritsee enemmän se, että ensimmäinen nainen pukeutuu verkkosukkahousuihin kuin se, että edellinen presidentti haukkui vammaisia ihmisiä, teillä on ongelma.

Biden ei ole suinkaan ensimmäinen presidentin puoliso, jonka pukeutumista ruoditaan ikävään sävyyn. Huffington Post kertoo, että ensimmäinen nainen aiheutti pukeutumisellaan skandaalin jo vuonna 1886, kun Frances Cleveland edusti asussa, joka paljasti hänen kaulaansa, olkapäitään ja käsivarsiaan.

Myös Jill Bidenin viimeisimmät edeltäjät Melania Trump ja Michelle Obama saivat miestensä presidenttikausien aikana oman osansa pukeutumiseen liittyvästä arvostelusta.

Bidenit ovat pitäneet yhtä jo yli 40 vuoden ajan. Jill Biden on tunnettu tiukasti omaan uraansa keskittyneenä naisena.

Pitkään yliopistossa opettajana työksennellyt Jill Biden ei ole aiemmin ollut innostunut olemaan huomion keskipisteenä ja parrasvaloissa. Hän ei ole myöskään halunnut olla näkyvässä roolissa politiikan kentällä. 

Sivuun omista työtehtävistään Biden jättäytyi miehensä poliittista uraa tukeakseen vasta vasta viime syksyn vaalien alla kampanjoidakseen miehensä puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja