Ensimmäinen ehdokas ilmoittautui vihreiden puheenjohtajakisaan: Outi Alanko-Kahiluoto hakee tehtävään

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ilmoittaa olevansa käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Hän on ensimmäinen, joka on virallisesti ilmoittanut kiinnostuksensa tehtävään. 

Vihreiden Touko Aalto jättää tehtävänsä 2:59

– Olen päättänyt olla käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Minulla on puheenjohtajana tarvittavaa kokemusta ja osaamista juuri sen verran kuin on mahdollista hankkia olematta vielä puheenjohtaja, Alanko-Kahiluoto toteaa. 

"Vihreitä tarvitaan enemmän kuin koskaan"

Kolmannen kauden kansanedustajana nyt toimiva Alanko-Kahiluoto perustelee tiedotteessaan ehdokkuuttaan tulevilla vaaleilla.  

– Keväällä on EU- ja eduskuntavaalit ja tärkeät hallitusneuvottelut. Tässä tilanteessa vihreät tarvitsevat puheenjohtajaksi kokeneen poliitikon. Puheenjohtaja pitää voida heittää turvallisin mielin neuvotteluihin ja vaalipaneeleihin. Hänen on tunnettava meidän ja muiden politiikka läpikotaisin, Alanko-Kahiluoto toteaa.

Alanko-Kahiluoto on toiminut vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2013-16. Hän kertoo olleensa hallitusneuvotteluissa mukana kolme kertaa.

– Tässä ajassa vihreitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Maailmanlaajuisesti meillä on käsissämme ilmastonmuutos kaikkine seurauksineen, Alanko-Kahiluoto sanoo. 

52-vuotias Alanko-Kahiluoto on valittu eduskuntan Helsingin vaalipiiristä.

Lue myös:

    Uusimmat