Saara Hyrkkö asettuu vihreiden puheenjohtajaehdokkaaksi, Krista Mikkonen jättää kisan väliin

Ohisalo lähtee ja kannatus matelee – kenestä Vihreiden pelastaja? 10:33
Katso myös: Ohisalo lähtee ja kannatus matelee – kenestä vihreiden pelastaja?

Kansanedustaja, vihreiden eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö asettuu ehdolle puolueensa puheenjohtajaksi. 

Saara Hyrkkö asuu Espoossa ja on valittu eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Hyrkkö näkee, että vihreiden tulee uudistua.

– Olemme antaneet liian kauan muiden sanoittaa, mitä Vihreät on. Visiomme ja ratkaisumme on tehtävä suomalaisille tutuksi. Kädenlämpöisyys on karistettava ja korvattava raikkaiden ideoiden kulttuurilla, Hyrkkö toteaa tiedotteessa.

– Puolueessa on lisättävä tekemisen iloa ja keskinäistä luottamusta. Puheenjohtajan tehtävä on johtaa tätä muutosta, mutta sen toteuttamiseen tarvitaan mukaan koko kenttä, Hyrkkö toteaa tiedotteessaan. 

Krista Mikkonen ei lähde kisaan vihreiden puheenjohtajuudesta

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan paikalta väistyvän Maria Ohisalon tilanne jäsenäänestyksen perusteella puoluekokouksessa Seinäjoella 10.–11. kesäkuuta. 

Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut aiemmin kansanedustaja Sofia Virta. Sen sijaan kansedustaja Atte Harjanne ja ministeri Krista Mikkonen jättävät kisan väliin. Mikkonen kertooi asiasta kotisivujensa blogissa tänään.

– Päättyneellä hallituskaudella ministerin tehtävät ovat olleet hyvin aikaa vieviä. Nyt haluan jatkaa työtäni ympäristön ja yhdenvertaisuuden puolesta kansanedustajana ja Joensuun kaupunginvaltuutettuna. Toivon, että ehdin jatkossa viettämään enemmän aikaa myös kotiseudullani Itä-Suomessa ja läheisteni kanssa, Mikkonen perustelee päätöstään.

Lue myös:

    Uusimmat