Taas yksi vetäytyjä vihreiden puheenjohtajakisasta – ehdottaa pätkäpuheenjohtajaksi puolueen entistä johtajaa

Vihreiden uusi puheenjohtaja valitaan lauantaina 1:37

Vihreän eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ei asetu ehdolle vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi.

Parviainen oli yksi ehdokas puheenjohtajakisassa toissa kesänä, mutta hän jäi jäännössijoille.

– Luontevin rooli minulle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on nyt keskittyä vastuisiini eduskuntaryhmän johtotehtävissä ja keskittyä tukemaan tulevana lauantaina valittavaa puheenjohtajaa kaikin mahdollisin tavoin, Parviainen toteaa tiedotteessa.

Vain yksi ehdokas ilmoittautunut Aallon tilalle

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan, koska Touko Aalto ilmoitti luopuvansa tehtävästään. Aalto sairastaa masennusta ja tarvitsee lisää toipumisaikaa.

Väliaikaisena puheenjohtajana toimiva Maria Ohisalo ilmoitti eilen, ettei asetu ehdolle ja keskittyy varapuheenjohtajan tehtäviin sekä eduskuntavaalikampanjaansa.

Parviainen kiittää saamastaan kannustuksesta ja kertoo olevansa kiinnostunut vihreiden puheenjohtajan tehtävästä tulevaisuudessa.

– Nyt pitäisin perusteltuna, että poikkeuskauden puheenjohtajan valinnassa painotettaisiin ensisijaisesti aiempaa kokemusta puolueen johtamisesta, Parviainen jatkaa.

Toistaiseksi vain Outi Alanko-Kahiluoto on ilmoittautunut ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi. Julkisuudessa kärkivaihtoehdoiksi on nostettu myös entiset puheenjohtajat Pekka Haavisto ja Ville Niinistö.

Olli-Poika Parviainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaalta. Hän on toiminut vihreissä 16 vuotta, aiemmin muun muassa Tampereen apulaispormestarina.


Lue myös:

    Uusimmat