Ensihoitajat varoittavat vaarallisesta leikistä – Espoossa koulupoika yritti sytyttää itsensä tuleen: "Lopputulos olisi ollut kamala"

Ambulanssin ensihoitajat huomasivat pienen pojan vaarallisen leikin Espoossa. Nyt he varoittavat lasten vanhempia polttavasta harrastuksesta.

Helsingin Seudun Sairaankuljetus Oy:n ensihoitajat huomasivat tapauksen eilen iltapäivällä Espoon Lippajärvellä. 

– Ensihoitajamme pysähtyvät suojatien kohdalla Lippajärvellä ja huomasivat, että tietä ylittävän ihmisen hiha palaa, mutta sai itse nopeasti sammutettua. Sen jälkeen kuitenkin kumartui suihkuttamaan hiuslakkaa jalkoihin ja kenkiin ja yritti sytyttää vaatteensa palamaan, yhtiö kertoo Facebook-sivuillaan.

Juttu jatkuu viestin jälkeen.


Ensihoitajat menivät puhuttamaan noin 10–12-vuotiasta poikaa, joka kertoi kyseessä olevan pelkkä leikki. Pikapuhuttelun ja sytyttimen takavarikoinnin jälkeen poika kuitenkin kiiruhti pois ja ensihoitajillekin tuli töitä. Siksi yhtiö päätti etsiä poikaa sosiaalisen median välityksellä.

– Tarkistathan kuitenkin lapsesi vaatteet, ettei niissä ole tällaisen leikin jälkiä? Mikäli vaatteet todella olisi ehtinyt syttyä niin lopputulos olisi ollut kamala. Onneksi nyt saatiin edes sytytin pois, mutta pelottaa ajatus siitä, että leikki jatkuu uuden sytyttimen kanssa, Facebook-julkaisussa pohditaan.

Tänään puolilta päivin yhtiö kertoi, että poika on löydetty ja asian olevan hoidossa.

– Kiitos kaikille jakaneille ja muuten asiassa auttaneille, yhtiö kommentoi.

Yhtiön julkaisusta kertoivat aiemmin Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat