Mainos

Nettivideo järkyttää: käristettiinkö mäyräkoira juuri mikrossa? Poliisi: "Koira voi hyvin – video oli tarkoitettu vitsiksi"

Eilen verkossa pöyristyttänyt video mikroaaltoon laitetusta koirasta ja mahdollisesta kohtalosta työllisti poliisia. Lopulta selvisi, että kyseessä oli väärä hälytys.

Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisin piti reagoida videoon ja varmistaa, onko asiassa tapahtunut rikosta.

Videolla lapsi laittaa mäyräkoiran sisälle mikroaaltouuniin, sulkee oven ja näyttää laittavan laitteen päälle. Osalle videon nähneistä jäi käsitys, että koira olisi jäänyt päällä olevaan uuniin.

"Koira voi hyvin"

Poliisipartio kävi paikalla selvittämässä asiaa. Pian selvisi keskusteluissa lapsen ja tämän vanhempien kanssa, että video antoi väärän käsityksen tapahtuneesta.

– Paikanpäällä todettiin, että koira voi hyvin, komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisista toteaa.

Poliisi kävi nuoren somettajan kanssa hyvässä hengessä keskustelun netin käytöstä ja sinne julkaistavasta materiaalista. Minkäänlaista rikosilmoitusta ei asiasta tehty.

Videon juju jäi ilmeisesti puuttumaan

Pennasen mukaan lapsen tarkoituksena oli ilmeisesti tehdä jokin mahdollisesti humoristinen video kavereilleen. Hänen käsityksenä on, että videota olisi mahdollisesti pitänyt seurata toinen video, jossa itse vitsi olisi.

Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa tapahtuvat asiat työllistävät poliisia yhä kasvavissa määrin. Kuvatunkaltaisia väärän hälytyksen laukaisevia mustan huumorin videoita on silloin tällöin, mutta harvoin.

Sen sijaan muunlaisia juttuja videoiden kautta käy ilmi. Esimerkiksi erilaisten ampuma-aseiden esittely sosiaalisessa mediassa voi poikia esimerkiksi asian viemisen eteenpäin lupahallintoon.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin asian varmistuneen vääräksi hälytykseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja