Liikuttava ele: Lapsena hukuksista pelastettu Marjaana saapui kiittämään auttajiaan kasvotusten 25 vuotta myöhemmin – "Kyllä se nieleskelyksi meni"

Vantaalla 25 vuotta sitten hukuksista pelastettu nainen saapui kiittämään pelastajiaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Pelastuslaitos kertoo asiasta Facebook-julkaisussaan:


Pelastuslaitoksen mukaan Marjaana Nurmela oli hukkua mummolansa pihapiirissä sijaitsevaan lampeen kesällä 1993. Hän oli tuolloin puolitoistavuotias.

– Palomiesten, Hannu Turusen ja Petri Taalamon, miehittämä ambulanssi ehti tapahtumapaikalle ensimmäisenä. Pihalla heitä vastaan tuli isä pieni lapsi sylissään. Hän huudahti paikalle kiiruhtavalle Turuselle, että tyttö taitaa olla jo menetetty, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertaa tapahtumia.

Turunen kertoo huutaneensa isälle jo kaukaa, että tämä laskisi lapsen maahan.

– Aloitin heti elvytyksen, työparini tuli perässä hoitovälineiden kanssa. Paikalle tuli Medi-Heli, joka laskeutui mansikkamaalle. Sen jalakset asettuivat vakoihin siten, että varpuakaan ei katkennut.

Myöhemmin samana iltana Vantaankosken paloasemalle tuli tieto, että tyttö on selvinnyt hengissä.

"Väkisinkin liikutuin"

Nyt 25 vuotta myöhemmin Hannu Turunen jäi eläkkeelle. Asian kunniaksi järjestettiin tilaisuus, johon Marjaana Nurmela saapui kiittämään pelastajiaan kasvotusten.

– Ojensin Hannulle viherkasvin. Nyt kun hänen ei tarvitse pelastaan enää ketään, niin hän voi hoitaa sitä, nainen kommentoi tilaisuutta pelastuslaitoksen mukaan.

Turunen kertoo liikuttuneensa kiitoksista kovasti.

– Kyllä se nieleskelyksi meni. Väkisinkin liikutuin, oli kiva tunne, kun se likka seisoi siinä. Ajattelin, että voiko tämä olla totta - todella makea yllätys, hänen kerrotaan sanoneen.

Lue myös:

    Uusimmat