Ensihoitajat nousivat ambulanssista ostamaan vettä – pysäköinninvalvoja iski välittömästi: "Missä sireenit?"

0:22

Ison-Britannian Northwichissä hiljattain annettu parkkisakko on saanut saarivaltiossa paljon julkisuutta. Nyt tapaus vaikuttaa kuitenkin tulleen päätökseen.

Pääkuvan video

Porsche-kuskin vaarallinen ohitus oli koitua Petrin kohtaloksi

Ambulanssi ei ollut hälytysajossa, ja vaikka pysäköinninvalvoja toimikin lain puitteissa, kävi videolta ilmi, että kyseessä oli ensihoitajien ensimmäinen tauko kahdeksaan tuntiin ja he olivat vain pysähtyneet ostamaan vettä. Suurikokoinen ambulanssi ei myöskään olisi mahtunut henkilöautoille varattuihin parkkiruutuihin.

Pysäköinninvalvontafirma Euro Parkingin työntekijä oli havainnut paikallisen supermarketin edessä ambulanssin, joka oli jätetty keltaisilla viivoilla merkatulle pysäköintikieltoalueelle. Hän oli juuri ehtinyt laputtaa hälytysajoneuvon, kun sillä liikkeellä olleet ensihoitajat astuivat ulos kaupasta. LADbiblen julkaisemalla sivullisen kuvaamalla videolla ensihoitajat ja pysäköinninvalvoja kiistelevät siitä, oliko parkkisakko todella tarpeen.

– Missä sireenit, parkkisakon antanut nuorimies tivaa videolla.

"Olemme suruissamme"

Vaikka pysäköinninvalvoja ei tilanteessa ylittänytkään valtuuksiaan tai voinut tietää ensihoitajien janosta tai taukotilanteesta, johti tapauksesta noussut somemyrsky kyseisen parkkifirman sopimuksen hyllyttämiseen. Myös pysäköinninvalvojan päätä vaadittiin vadille sosiaalisessa mediassa.

Kiinteistön omistavan yhtiön mukaan he ovat pettyneitä palkkaamansa Euro Parkingin toimintaan. Euro Parking julkaisi tapauksen jälkeen anteeksipyynnön todeten, ettei virhemaksua olisi koskaan pitänyt määrätä. Yritys on myös pyytänyt ensihoitajilta anteeksi henkilökohtaisesti ja ilmoittanut tekevänsä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

– Ambulanssipalvelut ovat erittäin tärkeitä yhteisöllemme, emmekä halua estellä ensihoitajien työtä. Olemme suruissamme, kertoi Euro Parkingin henkilöstöpäällikkö.

Isossa-Britanniassa ei laki määrittele tarkkaan sitä, milloin ambulanssi on miehistöineen tehtävällä, joten tapausta on lakikirjaa tuijottamalla vaikea tulkita. Päätös virhemaksun antamisesta on viime kädessä pysäköinninvalvojan ja hänen edustamansa yhtiön, mutta yleinen mielipide on se, että tämä pysäköintirike olisi pitänyt painaa villaisella.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja