Ensi yönä NHL:ssä voi tapahtua jotain, mitä kukaan ei haluaisi nähdä – Ismo Lehkonen lataa: "Se voi olla K-18-tavaraa"

NHL:n maine ja pelaajien yleinen turvallisuus ottivat pahan kolhun liigan kurinpidon tuoreimman ratkaisun vuoksi, arvioi C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen MTV Urheilulle.

Jääkiekkoliiga NHL:n alkuviikon puheenaihe on ollut Washington Capitalsin kohuhyökkääjän Tom Wilsonin toiminta ottelussa New York Rangersia vastaan.

Fyysisen ja kovan pelin ystäväksi tunnustautuva C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen ei voi kuin pudistella hämmästyneenä päätään Wilsonin törkytemppujen edessä.

– Olen katsonut sen klipin aika hemmetin monta kertaa. Ensinnäkin siinä Pavel Butshnevitshin tilanteessa oli jo katastrofin ainekset. Maissa olleen Butshnevitshin naama oli aika lähellä jäätä ja isku tuli ylhäältä alaspäin. Jokainen voi kuvitella, mitä olisi voinut tapahtua, jos hänen asentonsa olisi ollut vain pikkuisen erilainen. Oli onni onnettomuudessa, ettei ollut.

– Toinen oli tämä painihässäkkä Artemi Panarinin kanssa, jossa tältä venäläistähdeltä irtosi kypärä. Nyt voi sanoa, että enkelit olivat matkassa, ettei siinä käynyt pahemmin. Jos Panarin olisi tullut ohimo edellä jäähän, eikä olkapää niin kuin nyt, tulos olisi voinut olla tosi karmea, sellainen, jota kukaan ei halua nähdä, Lehkonen niputtaa.

– Minäkin tykkään kovasta pelistä ja siitä, että vähän tunteet leimahtaa ja tulee poikamaisia paineja. Mutta tällä ei ole mitään tekemistä kovaa pelaamisen kanssa. Ei mitään. Tämä oli ihan järjetön ylilyönti, jota kukaan ei voi ymmärtää.

Parros ei ole tehtäviensä tasalla

Likaisen pelaajan maineen itselleen hankkinut 27-vuotias Wilson ei ole ensimmäistä kertaa asialla, minkä vuoksi monen on ollut äärimmäisen vaikea sulattaa NHL:n kurinpidon ratkaisua Panarinin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.

Wilson sai riehumisestaan ainoastaan 5 000 dollarin sakot, eikä lainkaan pelikieltoa.

– Kukaan meistä ei halua nähdä tuollaisia tilanteita, ja NHL:n tehtävä on minun mielestäni kitkeä ne tosi kovalla kammalla pois.

– Käsittääkseni NHL:n kurinpitäjä George Parros on aina ollut vähän pelaajien asialla, ja hän on yrittänyt "pelastaa" heitä pulasta, mutta eihän tämä oikea tapa ole, Lehkonen ruotii.

New York Rangers on tuoreessa tiedotteessaan esittänyt jyrkän epäluottamuslauseen Parrosia kohtaan. Seuran mukaan entinen kovanyrkki on sopimaton toimimaan tehtävässään pelaajien turvallisuudesta vastaavan kurinpidon johdossa.

Lehkonen on asiasta samaa mieltä Rangersin tiedotteen kanssa.

– On tullut selväksi, ettei Parros ole missään nimessä tehtäviensä tasalla. Tämä nyt annettu tuomio osoittaa, ettei hän ole ollenkaan kartalla. Oli oikeasti tuuri mukana, ettei siinä tapahtunut pahempia juttuja.

– Nyt on annettu sellainen linjaus, että tällaisia voi tulla, ja rangaistus on räätälöity tähän suuntaan. Mulla on kyllä sellainen kutina, että tämä tullaan käsittelemään vielä uudelleen ja aika nopeastikin. Tästä on noussut nyt sellainen myrsky, että NHL:n osoitettava, ettei tällainen ole hyväksyttävää.

Räjähtääkö ensi yönä?

Ensi yönä Suomen aikaa Washington Capitals ja New York Rangers kohtaavat toisensa jälleen Madison Square Gardenissa. Artemi Panarin ei pelaa loukkaantumisen vuoksi, mutta Tom Wilsonia ei näillä näkymin mikään estä osallistumasta otteluun.

Iso uhka on, että kun oikeutta ei ole jaettu kabineteissa, sitä ryhdytään hakemaan kaukalossa – kohtalokkain seurauksin.

– Jos ei ole tullut minkäänlaisia uusia reaktioita tai signaaleja, että asia otetaan uudelleen käsittelyyn, pelkään pahoin, että se reaktio kaukalossa voi olla K-18-tavaraa. Uhkana on, että tästä tulee paluu NHL:n  1970- ja -80-lukujen taitteeseen, jolloin se ei ollut lasten silmillä katseltavaa touhua.

– Veikkaan kuitenkin, että tässä tapahtuu jotain ennen sitä ottelua, sillä NHL:lle on lyöty nyt niin kovaa painetta joka puolelta.

– Paine on tällä hetkellä niin suuri, että edes George Parrosin työpaikka ei ole turvassa.  

Lopuksi Lehkonen tarjoilee vielä oman ehdotuksensa sille, miten ylilyönnit saataisiin jatkossa kuriin seuroja painostamalla.

– Heitän ilmaisen "rapalan" nyt NHL:lle, millä tällainen saadaan loppumaan pomminvarmasti. Aletaan ottaa dollareita sikailevien joukkueiden seuraavan vuoden palkkakatosta pois, niin johan alkaa seuroissa tapahtua!

Lue myös:

    Uusimmat