Mainos

Ensi viikon sää: Vaihtelevaa ja yöpakkasia eteläänkin

Sää vaihtelee voimakkaasti ensi viikolla. Suomi on edelleen matalapaineiden reitillä, mutta väliin mahtuu tätä viikkoa enemmän aurinkoisia päiviä.

Tällä viikolla sadealueita on kulkenut Suomen yli nopeaan tahtiin. Lämpötilan nollaraja on laskeutunut Oulun korkeudelle ja Lapissa on talvista.

Viikonloppuna lauantai on harmaa, mutta enimmäkseen poutainen päivä. Sunnuntain vastaisena yönä Suomeen saapuu voimakas matalapaine, joka tuo mukanaan runsaita sateita ja etelään kovan tuulen sunnuntaiksi. Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Suomenselän alueella sataa sunnuntaina lunta tai räntää.

Ensi viikolla on pientä muutosta ilmassa.

– Ensi viikon matalapaineet ovat tätä viikkoa isompia ja niitä tulee harvemmin. Matalapaineiden jälkipuolella Norjan vuoriston yli pääsee meille kuivaa ja kylmää ilmaa ja matalapaineiden välissä on aurinkoisia päiviä. Esimerkiksi maanantai on laajalti aurinkoinen ja tiistain vastaisena yönä on pakkasta etelässäkin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tiistaina on taas sateiden vuoro.

– Keskiviikosta eteenpäin sadealueita ei voi vielä ajoittaa, mutta samanlainen säätyyppi jatkuu. Viikon aikana lunta voi olla ainakin välillä myös Itä-Suomen pohjoisosissa.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ennuste ensi viikolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.