Ensi viikon ennuste: Lämmin syyssää saa vielä jatkoa alkuviikolla

Ensi viikko alkaa vuodenaikaan nähden lämpimänä. Sää viilenee hieman loppuviikkoa kohden.

Säätyyppi muuttuu viikonloppuna lämpöiseen suuntaan. Lämpötilat kohoavat maan etelä- ja länsiosassa paikoin yli kymmeneen plusasteeseen.

– Ensi viikkokin alkaa ajankohtaan nähden huomattavan lämpimässä säässä. Etelä- ja Keski-Suomessa on yhä +10 asteen lukemia, Lapissa ollaan ylimmillään +5 asteen tienoilla. Sää on jopa viisi astetta keskimääräistä lämpimämpää, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Ensi viikon alku näyttää laajalti poutaiselta, mutta tuuliselta. Maanantaina pilvisyys vaihtelee ja illalla Pohjois-Suomessa liikkuu vesisateita. Tiistai on poutainen ja osassa maata aurinkoinen päivä. Tuuli heikkenee ja etelässä ylimmät lämpötilat ovat yhä +10 asteen vaiheilla.

Keskiviikon tienoilla sään ennustettavuus heikkenee. Tämän hetken ennusteen mukaan sää alkaa jo viiletä. Maan etelä- ja keskiosassa jäätäisiin 6-8 plusasteeseen, pohjoisessa 1-5 asteeseen. Keskiviikolle ennustetaan poutaa ja paikoin auringonpaistetta.

– Näyttää, että loppuviikon aikana sää viilenee. Yöpakkasia on odotettavissa uudestaan loppuviikolla Lapissa. Sää on loppuviikolla vaihtelevaa ja alkuviikkoa pilvisempää. Sadealueita kulkee Suomen yli ja pohjoisessa voi jälleen tulla lunta, ennustaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Uusimmat