Ensi kesänä avioituva Lotta Hintsa avoimena – yritti parittaa miestään kaverilleen

Vuoden 2013 Miss Suomi avaa Häät.fi-sivuston blogikirjoituksessaan taustoja kliseisen missi ja jääkiekkoilija -asetelman takana.

Keväällä 2013 Miss Suomeksi kruunattu Lotta Hintsa, 27, kirjoittaa Häät.fi-sivuston blogissa hänen ja jääkiekkoilija Kristian Näkyvän, 25, parisuhteen taustoista.

– Missi ja jääkiekkoilija. Kuinkakohan monta (tuhatta) kertaa tuosta on meille kuittailtu? Voin kuitenkin luvata, että blogin nimessä on enemmän ironiaa kuin kukaan meidän lähipiirin ulkopuolelle sijoittuva voi edes kuvitella, Hintsa kirjoittaa.

Kahden vuoden takainen Miss Suomi valottaa parin yhteistä historiaa. Hintsa kertoo olleensa vajaa viisi vuotta sitten olin vannoutunut oman tiensä kulkija.

– Olin ura- ja opiskeluputkessa, ja näin parisuhteet lähinnä rasitteena ja turhana ajanhaaskauksena tavoitellessani paikkaani konsulttitaivaalta. En ollut ihastunutkaan vuosikausiin. Ajattelin, että olen kykenemätön siihen.

– Sitten kuvioihin astui Kristian Näkyvä. Tapasin hänet yhteisten tuttujen kautta, ja jostain kumman syystä hänen lähellään oli todella hyvä olla. Säikähdin tunnetilaa ja yritinkin parittaa häntä illan aikana kaverilleni. Kuultuani hänen pelaavan jääkiekkoa, olin entistä sinnikkäämpi pääsemään tunteesta (ja hänestä) eroon, sillä olin vannonut, etten ikinä seurustelisi jääkiekkoilijan kanssa. Onneksi en onnistunut parituksessa.

Mukana kuvioissa oli myös kilpakosijoita.

– Puoli vuotta olimme yhteydessä lähes päivittäin, kunnes hän teki aloitteen. Kaipa siihen vaikutti muutama kilpakosija.

– Kaverisuhteen muuttuminen seurusteluksi tuntui paremmalta kuin mikään koskaan ennen, ja ymmärsin, että tämä suhde on voimavara eikä rasite. Tunsimme toisemme aidosti hyvin ja olin nähnyt, että vaikka hän pelaa jääkiekkoa, mikään siihen liittyvä stereotypia ei päde häneen.

Nyt Hintsan suunnitelmat ovat muuttuneet.

– Tässä vaiheessa elämää olemme kestäneet missivuoden erokirouksen, Kristianin siirron Ruotsiin ja nyt Yhdysvaltoihin, ylibuukatut ja täysin arvaamattomat kalenterit, ja edelleen olemme kuin vastarakastuneita.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa NHL-joukkue Nashville Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa pelaava Näkyvä kosi Hintsaa keväällä 2014.

– Lopulta hän kosi toukokuussa 2014, ex tempore vanhalla sormuksella. Ilman fanfaareja tai suuria eleitä, juuri meille sopivalla tavalla karkkipussin ääressä sohvalla, Lotta muistelee tekstissä.

Hintsa paljastaa tekstissä, että pariskunnan häitä tanssitaan Hämeenlinnan Vanajanlinnassa kesäkuussa 2016.

– Mutta koska jääkiekko on tuonut Kristianin Milwaukeen, ja koska itse näen tässä oman urani kannalta mahdollisuuden, niin häitä myös sitten suunnitellaan toiselta puolen Atlanttia. Saas nähdä, mitä tästä tulee, ottaen huomioon, että juhlapaikkaa lukuun ottamatta lähes kaikki on auki.

Blogikirjoituksen lopuksi Hintsa toteaa missi ja jääkiekkoilija -kliseen vaihtuneen uuteen.

– Onneksi se uusi klisee taitaa pikkuhiljaa olla “jääkiekkoilija ja fitness-malli”.

Lue myös:

    Uusimmat