Kirja: Kun Wallu Valpio ja Niina Backman kihlautuivat, ajateltiin sen olevan julkisuustempaus – tämä syy johti lopulta eroon

Niina Backman oli 20-vuotias, kun tuli raskaaksi. 

Mediapersoona Wallu Valpio avaa torstaina (1.10.) julkaistussa elämäkertakirjassaan Wallu Valpio - Minun tieni (Tammi) elämänsä kiemuroita. 

Kirjassa hän kertoo myös suhteestaan lapsensa Pepin äitiin, ex-kihlattuunsa Niina Backmaniin (o.s. Herala) ja siitä, miten he alunperin tapasivat. Pariskunta oli kihloissa vuodesta 2002 vuoteen 2005. Vuonna 2004 heidän tyttärensä syntyi. 

Backman tunnettiin menestyneenä mallina, joka oli kiertänyt maailmaa työnsä puolesta 14-vuotiaasta saakka. Valpio oli noussut puolestaan huippusuosioon MTV3-kanavan Far Out -ohjelmasta. Uransa hän aloitti ikoniselta MoonTv-kanavalla. 

Valpio ja Backman tutustuivat Miss Suomi Anne Pohtamon pojan Jesse Hietasen "pintaliitobileissä", niin kuin kirjassa todetaan. Valpio kertoo kiinnittäneensä jossain vaiheessa iltaa huomionsa viehättävään naishenkilöön, joka oli ollut juhlissa ulkomaalaisen puolisonsa kanssa ja heillä oli ollut riitaa keskenään. Valpio oli päättänyt mennä lopulta tilanteeseen väliin "paukuttamalla kaveria muutaman kerran lättyyn". 

– Myöhemmin selvisi, että tämä miesmalli oli jumittunut Suomeen ilman töitä ja kielitaitoa, eivätkä edes paparazzipomot olleet saaneet kaveria pois maasta. Tämän välikohtauksen jälkeen kaverista päästiin eroon jonkun maksettua lentoliput, Valpio kertoo kirjassa. 

Valpio kertoo, että oli aiemmin päättänyt, ettei aio seurustella julkisuuden henkilön kanssa. Toisin kuitenkin kävi, kun hän ihastui "pitkäsääriseen" naiseen, joka ei alussa näyttänyt kiinnostusta Valpioon. Lopulta Valpion kova työ palkittiin, kun luovuttamisen hetkellä Backman päätti kysyä kahville. He alkoivat viihtyä yhdessä ja pian muuttivatkin yhteen. 

Vuonna 2002 Valpio päätti kosia Backmania Sub TV:n tilaisuudessa. Pian heidän puhelimensa alkoivat soida ja mediassa kirjoitettiin laajasti heidän kihlausuutisestaan. 

– Julkisuus kohteli meitä hyvin. ”Amor on iskenyt nuolensa malliin ja tv-kasvoon!” Kyllä siellä toki spekuloitiin, miksi kaunotar oli langennut rokkipoikaan. Epäiltiin, ettemme seurustelleet oikeasti ja että suhteemme oli pelkkä julkisuustempaus. Mutta tällainen saivartelu vain vahvisti suhdettamme. Naiset rakastuvat renttuihin, koska eivät kestä puntti-Oskareita, jotka yrittävät vakuutella olevansa hyödyllisiä. Kihlattuni kertoi luottavansa minuun, vaikka neljän päivän festarireissujeni aikana kaikenlaisia ajatuksia tulikin mieleen, Valpio kertoo. 

Vuonna 2003 raskaustesti näytti positiivista ja Valpio olikin onnensa kukkuloilla, vaikka hänen äitinsä Leena oli kauhuissaan. Backman oli tuolloin 20-vuotias. 

Valpio meni töihin kirjakustantamoon kuukausipalkalla, jotta pystyi elättämään perheen. Perhearki sujui hyvin ja Valpio nautti isän roolista. 

– Jossain vaiheessa elämä ei ollut enää pelkkää juhlaa. Emme enää oikein löytäneet yhteistä säveltä parisuhteessamme, ja näin jälkeenpäin voi sanoa, että viimeiset kaksi vuotta elimme pelkästään lapsen kautta. Oli liikaa riitoja ja murhetta. Arki tuli liian rajusti naamalle. Olimmeko sittenkään olleet ihan valmiita siihen? Mutta erilaisistakonflikteista ja ristiriidoista huolimatta oli pääasia, että lapsi voi hyvin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja