Ensi kauden Mestis-lisenssit jaettu – Kiekko-Espoon kohtalo kuitenkin auki? "Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, pitäisi olla mahdollisuus"

Kiekko-Espoo tekee paluuta 4:51
Tulosruutu teki selvää Kiekko-Espoon nousuhaaveista syksyllä 2019.

Jääkiekkoliitto tiedottaa, että ensi kauden Mestis-lisenssien saajat on päätetty: 12 joukkueen lista käsittää täsmälleen samat seurat kuin edelliselläkin Mestis-kaudella. Ovea Suomi-sarjan seuroilta ei ole kuitenkaan täysin suljettu, valottaa lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro.

Mestis-karsinnat jäivät koronaviruspandemian myötä pelaamatta. Niihin olisivat joutuneet Mestiksestä sarjajumbo Kajaanin Hokki ja viimeistä edelliseksi jäänyt Heinolan Pelitat.

Suomi-sarja päättyi puolestaan kesken välierävaiheen, kun kahteen Mestis-karsintapaikkaan olivat vahvimmin tyrkyllä Kiekko-Espoo ja jyväskyläläinen D-Kiekko. Kiekko-Espoo johti porvoolaista Huntersia välieräsarjassa voitoin 2–0 ja D-Kiekko niin ikään 2–0 Forssan Palloseuraa.

Kiekko-Espoo on viestinyt aiemmin äänekkäästi halustaan nousta Mestikseen, joskin seuran päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits kertoi torstaina MTV Urheilulle, ettei mahdollisen sarjanousun miettimiseen ole nyt käytetty voimavaroja. Mestis-lisenssin saaneiden joukossa ei olekaan nyt yhtään päättyneen kauden Suomi-sarjaseuraa. 

– Jääkiekkoliiton hallitus päättää, monellako joukkueella pelataan, ja meillä on tällä hetkellä viime vuodelta päätös 12 joukkueesta. Meillä ei ole tällä hetkellä mitään tietoa, että jotain muutoksia tulisi. Jos tulee, me palaamme asiaan, lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro sanoo MTV Urheilulle.

Soro vahvistaa, että "tilanne on auki". Suomi-sarjaseuroillekin jätetään näin oljenkorsi.

–Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, heilläkin pitäisi olla mahdollisuus, kun karsinnat jäivät kesken. Kun tilanne on niin poikkeuksellinen, meidän pitää elää kunkin päivän tilanteen mukaan.

Virallisia teitä pitkin mikään Suomi-sarjan seura ei ole Soron mukaan anonut nousua. Soro on kuitenkin kuullut Kiekko-Espoon viestineen muuten ulospäin halukkuudesta Mestikseen.

– Nyt on päätetty, että näille 12 seuralle annetaan nopeutetusti lisenssi ja mahdollisuus miettiä rauhassa ensi kautta. Se ei tule olemaan mitenkään helppoa.

Soro viittaa etenkin koronaviruspandemian tuomiin haasteisiin käydä yhteistyöneuvotteluja yritysten kanssa.

– Toivotaan, että tämä tilanne selkiytyy ja seurat pystyvät hoitamaan hommia eteenpäin, Soro sanoo.

Mestis-lisenssin kaudelle 2020–21 saaneet seurat:

Hermes
Hokki
IPK
Jokipojat
Ketterä
KeuPa HT
Koovee
Kiekko-Vantaa
Peliitat
RoKi
SaPKo
TUTO Hockey

Lue myös:

    Uusimmat