Mainos

Ennuste: Tulossa harvinainen hellejuhannus – jopa 30 astetta

Tämän hetken ennusteen mukaan juhannusviikonloppua juhlitaan laajalti aurinkoisessa ja lämpimässä, jopa helteisessä säässä. Myös sadekuurot ovat ajoittain mahdollisia.

Tiistaista lähtien sää poutaantuu pohjoista lukuun ottamatta ja lämpenee pikkuhiljaa juhannusta kohti.

Juhannusviikonlopuksi ennustetaan jo hellettä. Helteet ovat peräisin Saharasta ja kulkevat viikon mittaan Keski-Euroopan kautta kohti Suomea. Sateitakin voi olla juhannuksen tienoilla odotettavissa, mutta niiden sijainti on vielä epävarma.

– Perjantain eli juhannusaaton sateiden reitti ja ajoitus ovat vielä kysymysmerkkejä. Todennäköisesti sää on jo selkiytynyt maan etelä- ja keskiosassa ja helleraja voi mennä paikoin rikki. Pohjoiseen ennustetaan vielä sateita. Juhannuspäiväksi sää näyttäisi poutaantuvan myös pohjoisessa. Lauantaina koko maassa on mahdollista päästä 25-30 asteen lukemiin, ennustaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lämmin sää näyttää jatkuvan sunnuntainakin. Sade- ja ukkoskuurojen riski kuitenkin kasvaa etenkin lännessä. Öisin lämpötila ei näytä laskevan juurikaan 15 asteen alapuolelle.

Aivan varma juhannusennuste ei silti vieläkään ole. Suomen länsipuolelle ennustetaan laajaa matalapainetta sateineen.

– Nyt kuitenkin näyttää siltä, että matalapaineet jäisivät Ruotsin ylle ja Suomessa olisi lämmintä, sanoo Aleksi Jokela.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan joko juhannusaattoon tai juhannuspäivään sattuu hellesäätä keskimäärin kerran neljässä, rannikoilla kerran viidessä ja Lapissa keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa. Sekä juhannusaattoon että juhannuspäivään osuva helle on harvinaista ja toistuu keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

Juhannuksen sääennusteita voi katsoa MTV3:n sääsivustolta. Sivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, merisää ja maailman sää.

Katso ylhäältä ennuste juhannukselle ja alta alkuviikon alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.