Mainos

Ennätystuloksen takonut Finnair nousi pörssissä yli 20 prosenttia

Viime vuonna kolminkertaisen tuloksen edellisvuoteen verrattuna tehnyt lentoyhtiö Finnair piti positiivista virettä yllä myös tänään Helsingin pörssissä.

Lentoyhtiön osakekurssi nousi hieman yli 20 prosenttia ja päätyi hieman yli 10,43 euroon. Yhtiön osake on kallistunut vuodessa noin 150 prosenttia.

– Vuosi 2017 oli Finnairille erinomainen. Päätökset, jotka liittyivät kapasiteetin kasvuun, reittiverkostoon ja tuotteisiin, osoittautuivat oikeiksi, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo.

Finnairin kyydissä matkusti viime vuonna 12 miljoonaa matkustajaa. Kasvua matkustajamääriin odotetaan tänä vuonna viitisentoista prosenttia.

– Tietysti niin kauan kuin taloudessa on suotuisat tuulet se on hyväksi lentoyhtiöille ja Finnairille. Täytyy myös muistaa, että myös hyvissä olosuhteissa on nähty lentoyhtiöiden menevän konkurssiin ja lentoyhtiöitä, jotka jatkavat vaikeuksissa edelleenkin. Emme voi tuudittautua siihen, että hyvät ajat jatkuvat loputtomiin, Vauramo toteaa.

Luvassa uusia kaukokohteita

Finnair ennakoi kansainvälisen lentoliikenteen kasvavan voimakkaasti kuluvana vuonna. Samalla yhtiö odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä.

– Meille on tulossa paljon uusia kaukokohteita, kuten Nanjing, uusia kohteita Eurooppaan, kuten Stuttgart, Lissabon, Bergen ja Tromssa. Lisäämme edelleen jo nyt lisättyjen lentojen päälle suoria Lapin lentoja niin Euroopasta kuin Helsingistäkin. Myös kalusto kasvaa jonkin verran, tulee yksi Airbus350 lisää ja yksi iso kapea runkokone. Konelisäykset ovat maltillisia tänä vuonna, Vauramo kertoo. 

Finnairin liiketulos yli kolminkertaistui. Se oli viime vuonna 170 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 55 miljoonaa euroa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.