Norwegian aikoo avata uusia reittejä Suomesta: "Tämä on meille tärkeä markkina-alue"

Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen kertoo, millaisia suunnitelmia lentoyhtiöllä on Suomessa 1:59
Video: Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen kertoo, millaisia suunnitelmia lentoyhtiöllä on Suomessa

Lentoyhtiö Norwegian kertoo, että se suunnittelee avaavansa uusia reittejä Suomesta Eurooppaan ensi vuonna. Tällä hetkellä yhtiö lentää suoraan reiluun pariinkymmeneen kohteeseen Helsingistä sekä Suomen sisällä Rovaniemelle.

Norwegian on yksi niistä pohjoismaisista lentoyhtiöistä, jotka koronapandemian aikainen matkustajakato uhkasi kaataa kokonaan. Nyt saneerauksen läpi käynyt norjalaisyhtiö on palannut aikaisempaa pienemmällä kalustolla voitolliseksi ja aikoo jälleen kasvattaa toimintaansa.

Vuodesta 2021 olemme kasvaneet 50 lentokoneen yhtiöstä nykyiseksi 81 lentokoneen yhtiöksi. Ensi vuonna lennämme 90 koneella, ja vuonna 2025 meillä on jo noin sata lentokonetta. Joten kyseessä on tasainen, joskaan ei mikään valtava kasvu, Mutta näin me näemme markkinan kehittyvän, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Yhtiö lensi Suomestakin aikaisemmin laajempaa reittivalikoimaa, mutta esimerkiksi Oulun lennot loppuivat viime vuonna. Tällä hetkellä Helsingistä pääse suoralla lennolla reiluun pariinkymmeneen kohteesen, joista ainoa kotimainen kaupunki on Rovaniemi. Nyt toimitusjohtaja lupailee muutosta asiaan.

– Meillä on nyt neljä konetta täällä ja vaihdellen noin 20-25 kohdetta. Mitä voimme sanoa on, että ensi vuonna kasvamme Suomessa, ja tämä on meille tärkeä markkina-alue.

Voitteko tarkentaa, minkälaisia suunnitelmia yhtiöllä on Suomessa?

– Tällä hetkellä voin sanoa, että me kasvamme, ja uusia reittejä on tulossa Helsingistä vuonna 2024, luultavasti jo kesäkaudelle, Karlsen sanoo.

Norwegian on avannut hiljattain muista Pohjoismaista uusia reittejä esimerkiksi Italiaan. Joka tapauksessa uudet kohteet olisivat Euroopassa, johon yhtiö keskittyy – eikä ole lainkaan mahdotonta, että aikatauluihin ilmestyisi myös uusi kohde Suomen sisällä.

 

Lue myös:

    Uusimmat