Mainos

Finnair teki viime vuonna ennätyksellisen tuloksen

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos yli kolminkertaistui 170,4 miljoonaan euroon viime vuonna. Liikevaihto kasvoi 11 prosenttia.

Vuoden lopulla eli loka-joulukuussa Finnairin liiketulos nousi 22,9 miljoonaan euroon, kun se samalla kaudella vuosi aiemmin oli 1,6 miljoonaa euroa. Loppuvuoden tulos oli siis yli 14-kertainen edelliseen loppuvuoteen nähden.

Lentoliikenne jatkaa kasvuaan

Finnair arvelee kansainvälisen lentoliikenteen kasvavan voimakkaasti vuonna 2018. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

Finnair suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla tänä vuonna.

Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin.

– Vuosi 2017 oli Finnairille erinomainen. Aikaisemmat kapasiteetin kasvua, reittiverkostoa ja tuotettamme koskevat päätöksemme osoittautuivat oikeiksi ja niiden rinnalla kasvuumme myötävaikutti vuoden 2017 suotuisa markkinaympäristö, toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

– Vuosi 2017 päättyi keskellä Finnairin historian nopeinta kasvua. Aiomme jatkaa uusiutumistamme ja kasvua myös vuonna 2018., Vauramo kommentoi.

Helsingin pörssin avauduttua Finnairin kurssi oli yli seitsemän prosentin nosteessa, klo 11.00 kurssi oli jo 13 prosentin nousussa. 

Klo 11.24 Lisätty uusi pörssikurssi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.