Mainos

Finnair kaksinkertaisti liiketuloksensa viime vuonna – kapasiteetti kasvaa merkittävästi myös kuluvana vuonna

Lentoyhtiö Finnairille viime vuosi oli kasvun vuosi, ja tämä vuosi tulee olemaan merkittävä kasvun vuosi, sanoo toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Hänen mukaansa Finnair avasi viime vuonna onnistuneesti useita uusia Aasian kohteita, kuten Fukuokan ja Guangzhoun, ja myös lisäsi vuoroja keskeisille reiteille.

– Otimme vastaan neljä Airbus A350 -laajarunkokonetta ja kuljetimme yli puoli miljoonaa matkustajaa enemmän kuin edellisvuonna, Vauramo sanoo yhtiön osavuosikatsauksessa.

Matkustaja- ja rahtiliikenteen kysyntänäkymiin Finnairin päämarkkina-alueilla liittyy edelleen epävarmuutta. Vauramo arvioi, että laivaston uusimisen ja uusien lentokoneiden käyttöönoton ansiosta Finnairin kapasiteetti kasvaa 8-10 prosenttia tänä vuonna, erityisesti vuoden jälkipuoliskolla.

Vauramon mukaan lisämyynnin reipas kasvu on jatkunut ja myös suunnitelma lisätä Lapin turistilentokapasiteettia on ollut menestyksekäs.

– Esimerkkinä voisi mainita, että tällä hetkellä Ivalo ja Rovaniemi yhdessä ovat matkustajamäärässä suurin kohteemme kiinalaisille matkustajillemme.  

Pekka Vauramo oli MTV:n Uutisextran vieraana 12.3.2016:

9:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.