Mainos

Ennätyksellinen savusumu piinaa Moskovaa

Moskovaa kuristaa ennätyksellisen sankka savusumu kaupunkia ympäröivien maastopalojen vuoksi. Viranomaisten mukaan kaupungin ilmanlaatu on nyt huonoimmillaan kahdeksaan vuoteen.

Suurimmat ongelmat ovat Moskovan koillis- ja kaakkoisosissa sekä ydinkeskustassa. Muun muassa tieliikenne on vaikeuksissa, sillä näkyvyys keskusta-alueilla varhain aamulla oli vain noin 300 metriä, kauempana lähiöissä paikoittain jopa alle 20 metriä. Käytännössä savu peittää näkyvyyden monin paikoin niin pahasti, ettei lyhyen kadunpätkän toinen pää näy harmaan verhon takaa.

Terveysviranomaiset: Pitäkää ikkunat kiinni

Uutistoimisto RBK:n mukaan Moskovan kansainvälisellä pääkentällä Domodedovolla savu on aiheuttanut lentojen viivästyksiä, mutta lentoja ei ole ainakaan vielä jouduttu perumaan. Muut lentokentät, muun muassa Finnairin käyttämä Sheremetovon lentokenttä toimivat normaalissa aikataulussa.

Savu on tunkeutunut myös metroverkkoon, jossa moni matkustaja on turvautunut hengityssuojuksiin. Metrojärjestelmässä ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollisuutta poistaa savua tunneleista. Terveysviranomaiset eivät suosittele ikkunoiden avaamista kodeissakaan surkean ulkoilmanlaadun takia, mutta ennätyshelteiden aikaan ilmastoimattomissa asunnoissa tämä on lähes mahdotonta.

Kymmeniä kuollut paloissa

Eri puolilla Venäjää riehuvissa maastopaloissa on menehtynyt jo 48 ihmistä, ja tuhannet ovat menettäneet kotinsa. Venäjän hätätilaministeriön mukaan kuluvan vuorokauden sisällä on syttynyt yli 400 uutta paloa. Samaan aikaan on saatu tukahdutettua 293 tulipaloa.

Yhteenlaskettu paloalue on edelleen laajentunut, ja tällä hetkellä Venäjällä palaa 188 525 hehtaaria maastoa.

Nopeaa helpotusta tilanteeseen ei odoteta, sillä ennusteiden mukaan loppuviikolla voi odottaa vielä jopa 39 asteen helle, eikä sateita ole vielä luvassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.