Ennakkoäänten tulos julki heti kahdeksan jälkeen

Presidentinvaalien äänestys päättyy kahdeksalta illalla. Pian vaalihuoneistojen sulkeutumisen jälkeen saadaan ennakkoäänestyksen tulokset. Lopullinen tulos selvinnee iltakymmeneen mennessä. Ennen ääntenlaskua kukaan ei pysty varmuudella ennustamaan, kummasta ehdokkaasta tulee seuraava tasavallan presidentti.

Ennakkoäänten laskentaa

Äänestyspaikoilla on päivän mittaan käynyt tasaisen runsaasti äänestäjiä. Monilla alueilla äänestys on vilkastunut iltapäivän aikana. Äänestysvilkkauden arvellaan nousevan lähelle vuoden 1994 presidentinvaaleja, jolloin toisen kierroksen äänestysprosentti oli 82,3. Ennakkoon on tällä kerralla äänestänyt yli 37 prosenttia äänioikeutetuista.

Kehno sää ei kuitenkaan ole ollut omiaan lisäämään äänestysintoa. Kansalaiset näyttävät omaksuneen hyvin sen, että äänestyksessä on pystyttävä todistamaan henkilöllisyys. Ilmeisesti hyvin vähän on jouduttu käännyttämään ihmisiä sen vuoksi, että henkilötodistus on jäänyt kotiin.

SDP:n ehdokas Tarja Halonen kävi kumppaninsa Pentti Arajärven kanssa aamupäivällä Helsingin Kalliossa. Keskustan ehdokas Esko Aho äänesti iltapäivällä Helsingin kaupungintalossa. Hän äänesti yksin, sillä rouva Kirsti Aho on edelleen kirjoilla Kannuksessa. Molemmat ehdokkaat joutuivat kommentoimaan lähinnä ulkomaisille tv-ryhmille kampanjoinnin viime päivien kiistellyintä puheenaihetta eli Suomen suhtautumista Itävallan hallitusratkaisuun. Tämä kysymys itse asiassa saattaa nousta ratkaisevaksi vaalissa.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat