Ennakko: Tapparan mestaruusjuhlat lähellä

SM-liigan mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla tänä keväänä. Kärpät lähtee kotiotteluunsa veitsi kurkulla, sillä vain voitto venyttäisi kautta. Tapparalla on mahdollisuus palata kultakantaan samassa jäähallissa, jossa se voitti edellisen mestaruutensa keväällä 2003.

Kärpät lähti finaalisarjaan suosikkina, mutta asetelma on kääntynyt päälaelleen. Kärpät on puskenut päätään Tapparan puolustusmuuriin kolmessa ottelussa perätysten. Tämän lisäksi oululaiset ovat olleet maalien edessä pehmeämpiä kuin vastustajansa. Tappara on pelannut roheasti sääntöjen rajamailla, kun taas Kärpät ei ole ollut tällä harmaalla sektorilla yhtä hyvin esillä. Myös kärkihyökkääjien vire huolestuttaa, sillä tehoja ei ole syntynyt toivottuun tahtiin. Nyt maalille luistelee viime pelin huilannut Tomi Karhunen. Oululaisittain kysymysmerkkejä on paljon, mutta vastauksia vain vähän.

Tappara on onnistunut laajalla rintamalla ja on enää voiton päässä mestaruudesta. Viime pelissä Kärpät sai Tapparan ylivoiman kuriin, mutta muutoin kirvesrinnat olivat vahvoja. Maalipaikoissa viimeistelyprosentti on ollut kohdillaan. Peräti yhdeksän eri miestä on onnistunut finaaleissa maalinteossa. Tappara pelaa koko ajan härskisti eikä anna vastustajalle yhtään siimaa. Tamperelaiset pystyvät pelaamaan nopeasti, mutta matala pelitempo sopii sille paremmin kankeahkon pakkikaluston vuoksi. Maalivahti Juha Metsola on parantanut tasoaan selvästi avausfinaalin hapuilun jälkeen.

– Uskon, että Kärpät tulee muuttamaan joitain asioita. Me olemme pystyneet reagoimaan hyvin muutoksiin jopa kesken ottelun. Valmiina pitää taas olla, Tappara-luotsi Jussi Tapola ennakoi.

Seuraa häntä: Tomi Karhunen, Kärpät

Maalivahdilla on edessään uransa toistaiseksi kovin koitos. Tappio tietäisi mestaruuden karkaamista Tapparalle. Karhunen on esiintynyt tähän mennessä rauhallisesti. Nyt paineet ovat entistä kovemmat, mutta veskari tuskin murtuu. Viimeisissä peleissä yläkulmakudit osoittautuivat Karhuselle haasteellisiksi.

Kärpät-Tappara - voiton avain, voitot 1-3

Kärppien on pystyttävä petraamaan. Tilanne ei ole helppo, sillä Kärpät koki edellisessä pelissä vääryyttä. Mikäli joukkue ei ole unohtanut menneitä, niin illasta tulee tuskainen. Sarjan katkaisu on tunnetusti haastavaa. Puolivälierissä Tappara hukkasi yhden ottelupallon Pelicansia vastaan ja kaksi välierissä Lukon kanssa, joten tilanne on joukkueelle tuttu tältä keväältä. Tappara tosin on pelannut finaaleissa paljon paremmin kuin aiemmissa ottelusarjoissa. Yksi mielenkiintoisimmista seikoista liittyy tuomareihin. Viime päivien paineen myötä voinee olettaa, että tuomarilinja tarkentuu ja tämä parantaisi Kärppien mahdollisuuksia.

MTV Sport -tulosveikkaus: Tappara jyrää mestariksi, lopputulos 2-4.

Lue myös:

    Uusimmat