Mainos

Enestam: Sotahistoriassa ei voittoa pelkillä ilmaiskuilla

Puolustusministeri Jan-Erik Enestamin (r.) mukaan sotahistoria ei tunne tapausta, jossa sota olisi voitettu pelkästään ilmaiskuilla. Enestam otti kantaa Kosovon pommituksiin tänään Washingtonissa.

Washingtoniin kokoontuneet yli 40 maan puolustusministerit eivät Enestamin mukaan käyneet Washingtonissa järjestäytynyttä keskustelua maajoukkojen käytöstä Kosovossa.

Enestam osallistui Washingtonissa euroatlanttisen kumppanuusneuvoston kokoukseen tuoreena puolustusministerinä. Hän tosin toimi tehtävässä myös Ahon hallituksen loppukaudella. Enestam arvioi, että Naton huippukokouksen päätökset eivät ole sellaisia, että suomalainen Nato-keskustelu saisi siitä uutta polttoainetta.

Enestam osallistui Washingtonissa työlounaalle muiden puolustusministerien kanssa. Vanhoja tuttuja ei mukana juuri ollut kuin Hans Haekkrup Tanskasta, joka on virkaiältään vanhin Nato-maiden puolustusministeri.

Enestamin mukaan neljässä vuodessa puolustusministerin työkenttä on muuttunut kansainvälisemmäksi kuin hän uskoikaan. Anneli Tainan perintönä Enestamilla on tiedossa ulkomaanmatka joka viikolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.